Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Κρητών Σύρου που ιδρύθηκε το 1860, όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος εόρτασε την Τετάρτη 26 Δεκεμβρίου 2012 την μνήμη των Αγίων Δέκα μαρτύρων στον Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου Ερμούπολης Σύρου, οι οποίοι έχουν οριστεί ως προστάτες του Συλλόγου.

Η εικόνα των Αγίων Δέκα μαρτύρων βρίσκεται στο δεξιό μέρος του Ιερού Ναού και ζωγράφισε στο Ρέθυμνο το 1860 ο αγιογράφος ΒΕΒΕΛΑΚΗΣ με δαπάνη του ‘’Φιλεκπαιδευτικού Συλλόγου Κρητών’’ της Ερμούπολης. Τη θεία λειτουργία, που εψάλη χοροστατούντος του εφημέριου του Ιερού Ναού Αγίου Νικολάου Αρχιμανδρίτη Βενέδικτου ΦΡΑΓΚΟΓΙΑΝΝΗ μαζί με το συντοπίτης εφημέριο του Ιερού Ναού Ταξιαρχών Αιδεσιμότατο Κωνσταντίνο ΧΑΡΟΥΛΗ, παρακολούθησαν τα μέλη και φίλοι του Συλλόγου, με παραδοσιακές ενδυμασίες.

Ακολούθησε επιμνημόσυνη δέηση με αρτοκλασία υπέρ αναπαύσεως των κεκοιμημένων μελών του Συλλόγου. Με απέραντο σεβασμό και ευγνωμοσύνη αποδόθηκε η οφειλόμενη τιμή στα αείμνηστα μέλη του Συλλόγου, ως ένδειξη σεβασμού και τιμής. Μετά το τέλος της θείας λειτουργίας παραχωρήθηκε κέρασμα με καφέ – αναψυκτικά – κουραμπιέδες -μελομακάρονα – τσικουδιά – φιστίκια – γραβιέρα από τον Σύλλογο στα μέλη και στους φίλους του, σε επιχειρηματικό χώρο

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook