Η Μικτή Νέων της Ε.Π.Σ. Λασιθίου δείχνει αρκετά ανταγωνιστική φέτος κάνοντας εξαιρετικό ξεκίνημα στην α\’ φάση του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Προεπιλογής Εθνικών Ομάδων.
Οι ποδοσφαιριστές του Ιορδάνη Τσιρκίνη μετά τη μεγάλη νίκη με 2-0 κόντρα στο Ηράκλειο, κέρδισαν με το ίδιο σκορ τα Χανιά στη Μοναχή Ελιά.
Στο ματς των Παίδων τα Χανιά είχαν τις ευκαιρίες για \”καθαρή\” νίκη αλλά μια αδράνεια στην άμυνα έφερε το τελικό 1-1.
Η σχετική ενημέρωση από την ΕΠΣ Χανίων (epshanion.gr):

Πρώτος βαθμός για τη Μικτή Παίδων


Μία αδράνεια ήταν αρκετή για να μην μπορέσει η Μικτή Ομάδα Παίδων της Ε.Π.Σ. Χανίων να πανηγυρίσει την πρώτη της νίκη στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Προεπιλογής Εθνικών Ομάδων. 

Οι ποδοσφαιριστές του κ. Ιωάννη Μηνά έμειναν στο 1-1 με τη Μικτή Παίδων της Ε.Π.Σ. Λασιθίου, σε παιχνίδι όπου θα μπορούσαν να πάρουν τη νίκη με βάση τις ευκαιρίες που έχασαν. 

Η πρώτη επικίνδυνη επίσκεψη των Χανίων στην αντίπαλη περιοχή ήταν στο 5\’ όταν ο Κληρονόμος μπήκε στην περιοχή και την ώρα που ήταν έτοιμος να πλασάρει από κοντά \”κόπηκε\” από τον Δερμιτζάκη. Ένα λεπτό μετά ο Αμαραντίδης από μπαλιά του Γιαννακίδη προσπάθησε να \”κρεμάσει\” τον Χαρκιολάκη, που απέκρουσε. Στο 7\’ ο τερματοφύλακας του Λασιθίου απέκρουσε το σουτ του Κληρονόμου και ο Γιαννακίδης δεν μπόρεσε να βρει τη μπάλα και να τη στείλει στα δίχτυα. 
Τελικά στο 8\’ από βαθιά μπαλιά του Μαθιουδάκη ο Κληρονόμος πήρε τη μπάλα και αφού απέφυγε και τον Χαρκιολάκη σκόραρε με πλασέ από πλάγια θέση. 
Στο 15\’ έγινε η πρώτη φάση για τους φιλοξενούμενους με το Μπατάκη να αποκρούει το σουτ του Κορνάρου, ενώ στο 25\’ ο τερματοφύλακας των Χανίων επενέβη και στο σουτ του Χατζαντωνάκη. 
Οι τελευταίες φάσεις του ημιχρόνου άνηκαν στους γηπεδούχους, με τον Αμαραντίδη στο 30\’ να πιάνει την κεφαλιά (από φάουλ του Κωνσταντινίδη)και τον Χαρκιολάκη να μπλοκάρει και τον ίδιο παίκτη στο 40\’ να κάνει την προβολή έπειτα από φάουλ του Βασιλάκη, με τη μπάλα να καταλήγει πάλι στον αντίπαλο τερματοφύλακα.

Στο δεύτερο ημίχρονο η πρώτη φάση ήταν για λογαριασμό της Μικτής Παίδων του Λασιθίου, αφού στο 48\’ το σουτ του Δερμιτζάκη κατέληξε άουτ. Στο 69\’ σε μια θεωρητικά εύκολη φάση για την άμυνα των Χανίων δεν υπήρξε καλή συνεννόηση μεταξύ Ντουσάκη και Μπατάκη με αποτέλεσμα να μπει στη φάση ο Κορνιωτάκης και να ανατραπεί από το Μπατάκη. Το πέναλτι εκτέλεσε εύστοχα στο 70\’ ο Ζερβάκης για το 1-1.
Η Μικτή Παίδων της Ε.Π.Σ. Χανίων πίεσε στη συνέχεια και έχασε σπουδαίες ευκαιρίες για το 2-1. 
Στο 77\’ το σουτ του Καβράκη απέκρουσε με δυσκολία ο Χαρκιολάκης και στο 80\’ η παρέμβαση του τερματοφύλακα του Λασιθίου σε σουτ του ίδιου παίκτη ήταν καθοριστική αφού η μπάλα στη συνέχεια προσέκρουσε στο κάθετο δοκάρι και απομακρύνθηκε. Στο 2ο λεπτό των καθυστερήσεων από γύρισμα του Κληρονόμου το γυριστό σουτ του Γιαννακίδη σε κενή εστία απομάκρυνε με την πλάτη ο Μαυράκης και ένα λεπτό αργότερα από κόρνερ του Κληρονόμου η κεφαλιά του ίδιου ποδοσφαιριστή κατέληξε στην αγκαλιά του Χαρκιολάκη.

Ε.Π.Σ. Χανίων: Μπατάκης, Βασιλάκης, Μαρκουλάκης, Γιακουμάκης (76\’ λ.τρ. Λαμπάκης), Ντουσάκης, Κωνσταντινίδης, Μαθιουδάκης, Κληρονόμος, Γιαννακίδης, Μιχαλόπουλος (41\’ Λουβιτάκης), Αμαραντίδης (59\’ Καβράκης).

Ε.Π.Σ. Λασιθίου: Χαρκιολάκης, Μαυράκης, Κορνάρος, Χρυσός, Δερμιτζάκης, Μαρκάκης, Παπαματθαιάκης, Κορνιωτάκης, Χατζαντωνάκης, Ζερβάκης, Πετράκης (37\’ Σγουρός, 80+3\’ Γρυπάρης).

Πρώτη ήττα για τη Μικτή Νέων


Σε καθόλου καλή μέρα δεν βρέθηκε η Μικτή Ομάδα Νέων της Ε.Π.Σ. Χανίων, που γνώρισε την πρώτη της ήττα στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Προεπιλογής Εθνικών Ομάδων από την αντίστοιχη ομάδα της Ε.Π.Σ. Λασιθίου με 0-2, στο γήπεδο της Μοναχής Ελιάς.

Παρά το γεγονός ότι είχαν την πρωτοβουλία των κινήσεων σε όλο το παιχνίδι οι ποδοσφαιριστές της Μικτής Νέων της Ε.Π.Σ.Χ. δεν μπόρεσαν να βρουν ελεύθερους διαδρόμους προς την αντίπαλη εστία, αφού το Λασίθι αμύνονταν αποτελεσματικά. 

Στο 3\’ το φάουλ του Χρυσοφάκη κατέληξε άουτ και ένα λεπτό μετά ο Λεβεντέλλης δεν μπόρεσε να εκμεταλλευτεί την αδράνεια στην άμυνα του Λασιθίου με τον Κασωτάκη να σώζει. 
Στο 18\’ ο Δερουκάκης χτύπησε στο πρόσωπο και βρέθηκε στο έδαφος, ο διαιτητής κ. Σταυρουλάκης δεν διέκοψε το παιχνίδι και ο Λουκάκης από πλάγια θέση σκόραρε για το 0-1. 
Η Ομάδα των Χανίων προσπάθησε να αντιδράσει και προς το τέλος του ημιχρόνου έχασε σημαντικές ευκαιρίες για να ισοφαρίσει. Στο 43\’ από σέντρα του Μπικάκη ο Κακαξυλάκης προσπάθησε να \”νικήσει\” στην έξοδο τον Κασωτάκη, αλλά η μπάλα κατέληξε άουτ. Ένα λεπτό αργότερα ο Ξηράκης εκτέλεσε φάουλ, ο Δερουκάκης πήρε την κεφαλιά από πλεονεκτική θέση αλλά έστειλε τη μπάλα ελάχιστα πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.

Στο δεύτερο ημίχρονο η υπεροχή των Χανίων αποδείχθηκε ανούσια, αφού το Λασίθι πέτυχε το 0-2 στο 54\’ με μακρινό φάουλ του Χρυσοφάκη, με τον Κουράκη να μην υπολογίζει σωστά τη φάση και να βλέπει τη μπάλα να καταλήγει στα δίχτυα του. Ο επιθετικός μονόλογος της Μικτής Νέων της Ε.Π.Σ. Χανίων δεν είχε αποτέλεσμα, αφού δεν δημιουργήθηκαν σοβαρές φάσεις στην εστία του Κασωτάκη, με αποτέλεσμα το 0-2 να μείνει μέχρι το τέλος.

Ε.Π.Σ. Χανίων: Κουράκης, Λιάσκας, Μπικάκης, Τερεράκης, Δερουκάκης, Στεφανίδης, Κακαξυλάκης (81\’ Σταυρουλάκης), Ξηράκης (63\’ λ.τρ. Καλανδράνης), Λεβεντέλλης (40\’ Καπάνταης), Κομπογεννητάκης, Αλκούρτι.

Ε.Π.Σ. Λασιθίου: Κασωτάκης, Γρηγοράκης, Καφετζάκης (90+1\’ Κ. Δερμιτζάκης), Ν. Δερμιτζάκης, Ι. Δασκαλάκης, Πετράκης (72\’ Ζερβάκης), Ζερβαλάκης, Λουκάκης, Αλήογλου, Κ. Δασκαλάκης, Χρυσοφάκης (90+2\’ Προϊστάκης).

Λευτέρης Αντωνακάκης

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook