Νέα επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ, με αφορμή την στάση των βουλευτών του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης στην υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ, κάνει το ΠΑΣΟΚ, που αναφέρει τα εξής σε ανακοίνωσή του:

«Για πολλοστή φορά ο ελληνικός λαός και το πολιτικό σύστημα της χώρας γίνονται «στο ίδιο έργο θεατές» με αφορμή πάλι την υπόθεση της λεγόμενης λίστας Λαγκαρντ και τη διενεργούμενη έρευνα διασταύρωσης των στοιχείων από τους οικονομικούς εισαγγελείς».

«Το ΠΑΣΟΚ έχει ξεκαθαρίσει εξαρχής ότι είναι αυτό που κατ' εξοχήν θέλει την πλήρη διαλεύκανση της υπόθεσης σε όλα τα επίπεδα γιατί και πάλι έγινε ο στόχος οργανωμένης παραπληροφόρησης και συκοφαντίας. Το εθνικό συμφέρον απαιτεί να λάμψει η αλήθεια για όλους και για όλα. To ταχύτερο να ολοκληρωθεί η διασταύρωση των στοιχείων από την Δικαιοσύνη και να ενημερωθούν η Βουλή και ο ελληνικός λαός χωρίς καμία άλλη καθυστέρηση».

«Όμως, σε αυτό το κακόγουστο έργο κατασυκοφάντησης προσώπων, πρωταγωνιστές είναι και πάλι βουλευτές και στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, τα οποία αναπαράγουν χωρίς αιδώ ύποπτες διαρροές και αδιασταύρωτες δήθεν δημοσιογραφικές πληροφορίες. Μάλιστα, δεν διστάζουν να χρησιμοποιούν  τους κοινοβουλευτικούς θεσμούς καταθέτοντας αστήρικτες ερωτήσεις στην Βουλή με στόχο να δημιουργήσουν ψευδείς εντυπώσεις εις βάρος πολιτικών προσώπων».

«Ας μη κάνουν ότι δεν καταλαβαίνουν  τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ ότι ο  Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ήταν αυτός  που έθεσε αμέσως στη διάθεση  των αρχών το άτυπο αντίγραφο  που είχε διατηρηθεί άθικτο στο γραφείο του, όταν άλλοι έλεγαν οτι αυτό δεν διατηρήθηκε στο αρχείο του ΣΔΟΕ και άλλοι ότι χάθηκε το αρχικό CD».

«Τι χρειάζεται για να καταλάβουν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ότι ο  Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, ως Υπουργός Οικονομικών, ενημερώθηκε απλώς από το ΣΔΟΕ για την ύπαρξη του υλικού αυτού, δύο ολόκληρους μήνες μετά την περιέλευσή του στο ΣΔΟΕ και αφού το υλικό αξιολογήθηκε από αυτό;».

«Ποιος «απέκρυψε» από την αρμόδια  υπηρεσία υλικό που αυτή ήδη είχε και για το οποίο αυτή ενημέρωσε  εκ των υστέρων τον τότε Υπουργό;»

«Καλούμε συνεπως την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ να λάβει άμεσα θέση και να αποδοκιμάσει όσα στελέχη του συκοφαντούν και «ρίχνουν λάσπη στον ανεμιστήρα» με τελικό στόχο όχι μόνο πολιτικούς τους αντίπαλους, αλλά  την ίδια την πολιτική,δηλαδή την δημοκρατία».

«Καλούμε και όσους ανεύθυνα  και για μικροκομματικούς λόγους βιάζονται να βγάλουν συμπεράσματα, να αναλογιστούν πού οδηγεί η στάση τους αυτή την ιδια τη χώρα».

Νωρίτερα, με το βλέμμα στραμμένο στη Βουλή και τους οικονομικούς εισαγγελείς, για τη διασταύρωση της λίστας Λαγκάρντ, οι επιτελείς της Ιπποκράτους συζήτησαν τις επόμενες πολιτικές τους πρωτοβουλίες.

Στη σύσκεψη μετείχε με τηλεδιάσκεψη και ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ που  βρίσκεται στη Θεσσαλονίκη για την περίοδο των εορτών.

Ως βασικός στόχος τέθηκε η εθνική ανάκαμψη μέσω της αλλαγής του οικονομικού κλίματος. Οι επιμέρους άξονες των πρωτοβουλιών του ΠΑΣΟΚ είναι:

α. Ο κοινοβουλευτικός, με την προωθήση προτάσεων νόμων  και τροπολογιών που έχουν ως κοινό παρονομαστή την υποστήριξη  της ανάπτυξης και τη διαφύλαξη της κοινωνικής συνοχής .

β. Ο ενδοκυβερνητικός, με εμφαση στην ανάγκη καλύτερου  πολιτικού  συντονισμού.

γ. Ο θεσμικός, με έμφαση αφενός μεν στην πρωτοβουλία κατά της ρατσιστικής βίας και της Χρυσής Αυγής, αφετέρου δε  στην ετοιμασία  των προτάσεων για την αναθεώρηση του Συντάγματος.

δ. Ο προσυνεδριακός, με μπαράζ εκδηλώσεων και συνεδριάσεων, το πρώτο κυμα των οποίων οργανώνεται σε όλη τη χώρα για τις 11-21.1.13.

ε. Ο αναπτυξιακός, με την παρουσίαση του ολοκληρωμένου εθνικού σχεδίου ανασυγκρότησης που θα καταστεί αντικείμενο διάλογου τόσο με τους κοινωνικούς φορείς, οσό και  στο εσωτερικό του  κόμματος.

στ. Ο διεθνής, με επισκέψεις του κ. Βενιζέλου, αρχής γενομένης απο το Βερολίνο και τη διοργάνωση συνάντησης των σοσιαλιστών του Νότου στην Αθήνα πριν  το συνέδριο  του ΠΑΣΟΚ.

 

protothema.gr