Περίπου δέκα Αυστραλοί, βετεράνοι στρατιώτες που πολέμησαν στην Ελλάδα κατά τον δεύτερο παγκόσμιο πόλεμο, θα παραστούν στις εορταστικές εκδηλώσεις της 70ης επετείου του εορτασμού της Μάχης της Κρήτης που θα γίνουν στη Μεγαλόνησο.

Θα τους συνοδεύουν άλλοι δέκα Αυστραλοί φροντιστές (γιατροί, νοσοκόμοι κ.α.), καθώς οι βετεράνοι είναι πλέον άνω των 90 ετών.

Επικεφαλής της αυστραλιανής αντιπροσωπείας θα είναι ο Ομοσπονδιακός υπουργός Υποθέσεων Βετεράνων Στρατιωτών κ. Γουόρεν Σνόουντον, ενώ την αποστολή θα συμπληρώνουν άλλοι δέκα υπουργοί και βουλευτές, στην πλειοψηφία τους ομογενείς.

Για τους εορτασμούς της σημαντικής επετείου θα επισκεφθούν την Ελλάδα και περίπου 50 ομογενείς, κυρίως εκπρόσωποι κρητικών σωματείων, που θα παραστούν στις εκδηλώσεις που θα γίνουν από τις 15 έως τις 25 Μαΐου στο Ηράκλειο, το Ρέθυμνο και τα Χανιά.

Αξίζει να σημειωθεί πως λόγω των εκδηλώσεων που θα γίνουν στην Κρήτη, οι εορταστικές εκδηλώσεις στη Μελβούρνη φέτος θα πραγματοποιηθούν στις 5,6 και 7 Μαΐου για να τιμηθεί η ιστορική επέτειος.

Υπενθυμίζεται πως, όπως έχει ήδη δημοσιεύσει αποκλειστικά το Flashnews.gr στις φετινές εκδηλώσεις στα Χανιά, την Μεγάλη Βρεττανία, θα εκπροσωπήσει ο Δούκας του Γκλόστερ, πρώτος εξάδελφος της Βασίλισσας της Αγγλίας και εκπρόσωπός της σε δημόσιες εκδηλώσεις.

(Flashnews.gr με πληροφορίες απο το au.greekreporter.gr)

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook