Η Ινδή φοιτήτρια, ο ομαδικός βιασμός της οποίας έφερε και πάλι στο προσκήνιο τις βιαιότητες κατά των γυναικών στην Ινδία, εκτός από τις βλάβες του εντερικού συστήματος πάσχει από πνευμονική λοίμωξη, έχει υποστεί εγκεφαλικές κακώσεις και \” παλεύει με τον θάνατο\”, ανακοίνωσε η ιατρική ομάδα που την παρακολουθεί στο νοσοκομείο της Σιγκαπούρης όπου έχει μεταφερθεί από χθες σε κρίσιμη κατάσταση.

\”Η ασθενής παλεύει με τον θάνατο. Οι εξετάσεις που πραγματοποιήθηκαν από την ιατρική μας ομάδα κατά την εισαγωγή της στο νοσοκομείο δείχνουν λοίμωξη στους πνεύμονες και την κοιλιακή χώρα, καθώς και σοβαρές εγκεφαλικές κακώσεις\”, δήλωσε σήμερα ο διευθυντής του Mount Elizabeth Hospital Κέλβιν Λοχ διευκρινίζοντας ότι πριν από την μεταφορά της από το Νέο Δελχί στη Σιγκαπούρη υπέστη και ανακοπή.

Η 23χρονη Ινδή φοιτήτρια Κινησιοθεραπείας έχει ήδη υποβληθεί σε τρεις επεμβάσεις στην κοιλιακή χώρα μετά την επίθεση που δέχθηκε από έξι άνδρες που την βίασαν, την κτύπησαν με σιδερένιους λοστούς και στη συνέχεια την πέταξαν έξω από το λεωφορείο όπου σημειώθηκε η επίθεση.

\”Παραμένει σε εξαιρετικά κρίσιμη κατάσταση στην μονάδα εντατικής θεραπείας, με την φροντίδα ιατρικής ομάδας πολλών ειδικοτήτων που εργάζεται χωρίς διακοπή για την σταθεροποίηση της κατάστασής της\”, πρόσθεσε ο διευθυντής του νοσοκομείου.

Η επίθεση κατά την Ινδής φοιτήτριας, της οποίας δεν έχει ανακοινωθεί το όνομα, προκάλεσε κύμα βίαιων εκδηλώσεων διαμαρτυρίας στην ινδική πρωτεύουσα για τη έλλειψη μέτρων προστασίας των γυναικών στη χώρα.

Το Νέο Δελχί έχει το υψηλότερο ποσοστό σεξουαλικών εγκλημάτων κατά των γυναικών μεταξύ των μεγάλων πόλεων της Ινδίας. Ενας βιασμός καταγράφεται κάθε 18 ώρες στην πρωτεύουσα, σύμφωνα με τα στοιχεία της αστυνομίας. Ο αριθμός των βιασμών στο Νέο Δελχί αυξήθηκε κατά 17% κατά το διάστημα 2007-2011.

protothema.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook