Το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Αθηνών κάνει γνωστό σε κάθε ενδιαφερόμενο ότι το Hong Kong Baptist University (HKBU), μέσω του προγράμματος Metropolitan Attachment Programme (MAP), διοργανώνει κάθε καλοκαίρι πρόγραμμα πρακτικής άσκησης 200 τελειόφοιτων φοιτητών.

Συγκεκριμένα:

– Κάθε επιχείρηση απασχολεί ένα ή δύο φοιτητές για διάστημα 6-8 εβδομάδων (σε αγγλόφωνο, αν είναι δυνατόν, περιβάλλον).

– Οι φοιτητές δεν πληρώνονται από τις επιχειρήσεις στο εξωτερικό, αν η ξένη εταιρεία θέλει, όμως, μπορεί να προσφέρει κάποιου είδους βοήθεια στους φοιτητές (π.χ. γεύματα, οικονομική διαμονή).

– Το πανεπιστήμιο φροντίζει πλήρως την ασφαλιστική κάλυψη των φοιτητών και καλύπτει ένα μέρος του κόστους των εισιτηρίων.

Το εν λόγω πρόγραμμα θα μπορούσε να παρουσιάσει ενδιαφέρον για κινέζικες επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα και ελληνικές επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται ή επιθυμούν να αναπτύξουν δραστηριότητα στο Χονγκ Κονγκ και/ή την Κίνα, καθώς στο πανεπιστήμιο HKBU φοιτούν σπουδαστές τόσο από το Χονγκ Κονγκ όσο και από την ηπειρωτική Κίνα.

Η προθεσμία εκδήλωσης ενδιαφέροντος συμμετοχής στο πρόγραμμα πρακτικής άσκησης στο εξωτερικό για το καλοκαίρι 2013 λήγει στις 15 Ιανουαρίου 2013.

Περισσότερες πληροφορίες είναι διαθέσιμες στον ιστότοπο: http://sa.hkbu.edu.hk/career/metropolitan_attachment_programme.

kathimerini.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook