Ποσοστά ρεκόρ καταγράφει στην Ελλάδα η ανασφάλιστη εργασία σύμφωνα με το ΣΕΠΕ (Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας).

Ο νέος ειδικός γραμματέας Μιχάλης Κανδαράκης επισήμανε σήμερα το πρωί σε τηλεοπτική εκπομπή ότι το 2012 το ποσοστό ανασφάλιστης εργασίας έφθασε το 35% έναντι 29% το 2011 και 25% το 2010.

«Το προφίλ του εργαζομένου διαμορφώθηκε από ελαστικότερες μορφές εργασίας το 2012» δήλωσε χαρακτηριστικά, κάνοντας λόγος για υπερδιπλασιασμό της μετατροπής των συμβάσεων από πλήρους απασχόλησης σε εκ περιτροπής εργασίας μονομερώς από τον εργοδότη. Παράλληλα, ο κ. Κανδαράκης εκτίμησε ότι οι μεγάλες μειώσεις στις αποδοχές ίσως έχουν συντελεστεί πριν το 2012.

Σημειώνεται ότι ο ΣΕΠΕ διεξήγαγε το 2012 19.000 ελέγχους, ενώ τα πρόστιμα στους εργοδότες κυμαίνονται από 500 ευρώ ενώ μπορούν να υπερβούν και τα 50.000 ευρώ αναλόγως της παράβασης.

Ο επικεφαλής του Σώματος υπογράμμισε ότι το ελληνικό δημόσιο έχει ανάγκη αναδιάρθρωσης και εξορθολογισμού της χρήσης των πόρων, όχι μόνο των οικονομικών αλλά και του ανθρώπινου δυναμικού.

Ο κ. Κανδαράκης μιλώντας στον Σκάι διευκρίνισε ότι τα στοιχεία δεν είναι στατιστικά, αλλά προκύπτουν από τους ελέγχους του Σώματος.

protothema.gr