Με αυστηρή κριτική και σκληρά ερωτήματα τοποθετούνται σήμερα τέσσερις Χανιώτες, απέναντι στην πολιτική πορεία του τ. Δημάρχου Καντάνου κ. Ευτύχη Δασκαλάκη.

Η επιστολή που δημοσιεύεται σήμερα στην εφημερίδα Χανιώτικα Νέα και την υπογράφουν οι κ.κ. Βακάκης Δημήτρης, Μαυριγιαννάκης Παύλος, Μπουζάκης Μανώλης και Πυροβολάκης Αντώνης, θέτει ερωτήματα προς τον κύριο Δασκαλάκη ως προς την πορεία του ως, υπάλληλος του ΟΑΔΥΚ αλλά και ως Δήμαρχος.

Η επιστολή, αναφέρει αναλυτικά:

Κύριε διευθυντά,

με πολύ ενδιαφέρον διαβάσαμε την πρόσφατη επιστολή του κ. Ευτύχη Δασκαλάκη-πρώην δημάρχου Καντάνου και πρώην αντιδημάρχου Χανίων - προς τον νυν Δήμαρχο Χανίων. Δεν πρόκειται ασφαλώς να σχολιάσουμε την επιστολή αυτή για λογαριασμό του κ. δημάρχου.

Αυτό αποτελεί προσωπική επιλογή του ίδιου και δεν μας αφορά. Ούτε την ίδια την επιστολή, αυτή καθ’ εαυτή, προτιθέμεθα να αξιολογήσουμε. Θα σχολιάσουμε όμως το θράσος του επιστολογράφου σας ο οποίος, κατά τα γραφόμενά του, υπήρξε δήμαρχος, πρώην δημοτικός και νομαρχιακός σύμβουλος, πρώην αντιδήμαρχος Χανίων και - κατά τα γνωστά και σκοπίμως αποκρυπτόμενα από τον ίδιο- διετέλεσε ειδικός συνεργάτης του πρώην γενικού γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης κ. Αθαν. Καρούντζου, αλλά και του πρώην υπουργού κ. Δημ. Ρέππα καθώς και του πρώην υπουργού κ. Ακη Τσοχατζόπουλου.

Ο εν λόγω κύριος, ο οποίος κατά τα γραφόμενά του «έχει κερδίσει την εμπιστοσύνη χιλιάδων συμπολιτών μας» τυγχάνει έως και σήμερα μόνιμος υπάλληλος του Ο.Α.ΔΥ.Κ. Στο σημείο αυτό θα ρωτήσουμε τον επιστολογράφο σας και θα τον παρακαλέσουμε να ενημερώσει τους αναγνώστες της εφημερίδας σας καθώς και τους χιλιάδες ψηφοφόρους του, για τις ακόλουθες απορίες, οι οποίες μας προέκυψαν, όχι μόνο από αφορμή την πρόσφατη επιστολή του, αλλά και από όσα τυχαίνει να γνωρίζουμε για τις δραστηριότητες του εν λόγω κυρίου, τα τελευταία χρόνια:

1. Πότε ακριβώς προσλήφθηκε στον Ο.Α.ΔΥ.Κ., με ποιες διαδικασίες - αξιοκρατικές ασφαλώς - ποια ακριβώς ήταν η δουλειά του στον Ο.Α.ΔΥ.Κ. και ποια είναι η δουλειά του, σήμερα, στον Οργανισμό αυτό;

2. Ποια ακριβώς είναι τα τυπικά και τα ουσιαστικά προσόντα του εν λόγω κυρίου, τα οποία του επέτρεψαν να προσφέρει τις τόσο σημαντικές υπηρεσίες του σε υπουργούς και γενικούς γραμματείς, μνημονιακούς και προμνημονιακούς και με ποιες - αξιοκρατικές ασφαλώς - διαδικασίες «κατέκτησε» τις ιδιαίτερα τιμητικές αυτές θέσεις;

3. Το πολιτικό σύστημα που «έριξε τη χώρα στα βράχια» και τα διάφορα Υπουργεία που έκαναν «πάρτι» με τα λεφτά μας, πότε ακριβώς τα ανακάλυψε; Μέχρι σήμερα και τα τελευταία είκοσι τόσα χρόνια, ποιο ακριβώς σύστημα υπηρετούσε, από ποιες θέσεις και με ποιον τρόπο;

4. Στον πρώην Δήμο Καντάνου, πώς ακριβώς προώθησε και υπηρέτησε το λεγόμενο κοινό συμφέρον; Μπορεί άραγε να μας πει αν άφησε εκκρεμότητες - οικονομικές, δικαστικές ή άλλες - οι οποίες ταλανίζουν και θα συνεχίσουν να ταλανίζουν για πολύ ακόμη τους συντοπίτες του και το νέο Καλλικρατικό Δήμο και τις οποίες εντέχνως απέκρυψε από τους συνεπαρχιώτες του, αλλά και από τη νέα Δημοτική Αρχή;

Τελειώνοντας και περιμένοντας τις απαντήσεις του επιστολογράφου σας, ένα σχόλιο μόνο: Η ελληνική κοινωνία βιώνει όλα όσα βιώνει στις μέρες μας, γιατί η μικροπολιτική, η αναξιοκρατία, η ιδιοτέλεια, η κομματοκρατία και το θράσος είχαν πάντα τους υπηρέτες τους, τους οποίους, δυστυχώς, οι πιο πολλοί από μας, όχι μόνο δεν κάνουμε αυτά που πρέπει να κάνουμε για να τους στείλουμε στα σπίτια τους ή όπου η δικαιοσύνη κρίνει - ανάλογα με την περίπτωση - αλλά τους επιτρέπουμε, ακόμη και σε καιρούς σαν τους τωρινούς, να «βγάζουν γλώσσα» και να επανέρχονται σαν τιμητές…!