Εκείνοι που γνωρίζουν καλά τον Αλενατόρε, αν ξέρουν ένα πράγμα για εκείνον είναι πως λατρεύει το ψέμα. Δεν είναι μυστικό πως έχει μαλώσει με την αλήθεια, χρόνια πριν έρθει στον ΟΦΗ.

Ήταν ο άνθρωπος που αποτέλεσε τον ηθικό αυτουργό των επεισοδίων στη Ρόδο, στα μπαράζ του 2001, προκαλώντας με τις πράξεις του μια βεντέτα που κρατά ακόμα. Ε! Δεν τον λες και στολίδι των ελληνικών πάγκων, όμως ο ''άρρωστος'' ΟΦΗ της Β' Εθνικής και των χρεών, έπρεπε να εμπιστευτεί έναν τέτοιο για να ανέβει κατηγορία.

Εκείνοι που κατά καιρούς βρέθηκαν για επαγγελματικούς λόγους κοντά του δεν έχουν καταλήξει αν είναι χειρότερος ως άνθρωπος ή ως προπονητής.

Για να είμαι δίκαιος, ως προπονητής δεν είναι κακός, υπάρχουν και χειρότεροι στο φαιδρό συνονθύλευμα της Super League που ονομάζεται πρωτάθλημα.

Άλλωστε στην καριέρα του έχει να επιδείξει πολλές ανόδους ομάδων στην μεγάλη κατηγορία, αλλά παράλληλα και πολλές...καθόδους. Τον ΟΦΗ τον ανέβασε, αλλά δεν τον ''έριξε'',ίσως γιατί είναι ο ΟΦΗ .Φεύγοντας αφήνει θετικό πρόσημο στο έργο του.

Θετικό πρόσημο και ένα ψέμα για τον αποχαιρετισμό. ''Κόουτς πας στον Ατρόμητο;'' τον ρωτά δημοσιογράφος χθες στο BAK λίγο πριν πέσει η αυλαία. ''Εγώ δε πουλάω ανθρώπους'' είπε ο...ηθοποιός Αναστόπουλος και αποχαιρέτησε το κοινό του.

Όταν επιστρέψει στον δεύτερο γύρο ως αντίπαλος, δεν είμαι σίγουρος ότι θα πάρει και το χειροκρότημα, γιατί τελικά είναι καλός ηθοποιός που όμως παίζει κακούς ρόλους

Μανόλης Αλεξάκης