Πλήθος κόσμου είπε το τελευταίο αντίο στη Ζωή Δαλακλίδου, η κηδεία της οποίας πραγματοποιήθηκε σήμερα, στις 11 το πρωί στον Καθεδρικό Ναό Του Θεού Σοφίας στην Ξάνθη.

Θρήνος και αποτροπιασμός για τον άδικο χαμό της 34χρονης νεαρής γυναίκας, που βίωσε την απόλυτη φρίκη του βιασμού και κάηκε ζωντανή από τον δολοφόνο της, είναι τα κύρια συναισθήματα που επικράτησαν στην κηδεία της.

Χιλιάδες κόσμου, φίλοι, συγγενείς, γείτονες, αλλά και απλοί πολίτες, συνόδευσαν την αδικοχαμένη Ζωή στην τελευταία της κατοικία, έχοντας ζωγραφισμένο ένα μεγάλο «γιατί» στα πρόσωπά τους.

Τραγικές φιγούρες στην τελευταία πράξη του δράματος τα μέλη της οικογένειάς της, που ακόμη δε μπορούν να πιστέψουν πως η ζωή επιφύλασσε ένα τόσο βάρβαρο τέλος στο παιδί τους, τη Ζωή…

Συνελήφθη 27χρονος γείτονας για το φριχτό έγκλημα με θύμα την 34χρονη

Υπενθυμίζεται ότι στην ταυτοποίηση του δράστη που προκάλεσε το φρικιαστικό έγκλημα τα ξημερώματα της Πέμπτης στην πόλη της Ξάνθης προχώρησαν οι Αστυνομικές Αρχές μετά από εξονυχιστικούς ελέγχους και ολονύχτιες ανακρίσεις.

Πρόκειται για τον 27χρoνο Χρήστο Παπάζογλου γείτονα της 34χρoνης Ζωής ο οποίος είναι αυτός που τις στέρησε με τόσο φρικτό και σοκαριστικό τρόπο τη ζωή.

Κατά τη διάρκεια της προανάκρισης είχαν προσαχθεί δέκα άτομα φερόμενα ως ύποπτα ή σχετικώς εμπλεκόμενα με την υπόθεση με την Αστυνομία να ξετυλίγει τις πρώτες πρωινές ώρες της Παρασκευής το κουβάρι του εγκλήματος.

Η αρχή έγινε με ένα δακτυλικό αποτύπωμα που άφησε το 27χρονο \”τέρας\” σε ένα αυτοκίνητο της πυλωτής του πατρικού σπιτιού της Ζωής.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στο παρελθόν έχει κατηγορηθεί για απόπειρα βιασμού μιας φοιτήτριας – πριν από ένα χρόνο- αλλά αφέθηκε ελεύθερος.

Κατά τη διάρκεια της νύχτας ο 27χρονος φέρεται αρχικά να είχε ομολογήσει την πράξη του ωστόσο στη συνέχεια ο ίδιος φέρεται να αναίρεσε τα όσα είπε ισχυριζόμενος ότι δεν είχε καμία σχέση με την υπόθεση.

Ακολούθησε έρευνα στο σπίτι του, λίγα μόλις τετράγωνα μακριά από το σημείο του εγκλήματος, με τους Αστυνομικούς να ταυτοποιούν τη δράση του 35χρόνου.

«Ήταν ένας άγιος η αδελφή μου». Ο αδελφός της 34χρoνης μιλά στην κάμερα του ThrakiToday.com

-Ότι και να γίνει δεν γυρίζει πίσω, λέει ο ίδιος και λυγίζει μη μπορώντας να πιστέψει το τι ακριβώς έχει συμβεί

-«Είχε όνειρα η αδελφή μου αλλά τις τα έκοψαν» δηλώνει στην κάμερα!

Σοκαρισμένος και χωρίς ακόμη να μπορεί να συνειδητοποιήσει το τι ακριβώς έχει συμβεί ο αδελφός της 34χρόνης περιγράφει τις στιγμές τρόμου και φρίκης που έζησε αυτός και η οικογένεια του τα ξημερώματα της Πέμπτης όταν αντίκρισαν το απανθρακωμένο πτώμα της Ζωής λίγα μόλις μέτρα έξω από το σπίτι τους.

«Ήταν ένας άγιος μες τη χαρά και μες το χαμόγελο. Ήρθε από τη Θεσσαλονίκη για διακοπές και ήρθαν και τη σκότωσαν κάτω από το σπίτι της» λέει ο ίδιος μη μπορώντας να συγκρατήσει τα συναισθήματά του ενώ παράλληλα εξιστορεί τα όσα τραγικά συνέβησαν έξω από το πατρικό τους σπίτι λίγο μετά τις 4.00 τα ξημερώματα της Πέμπτης.

«Άκουσα τις φωνές βγήκα στο μπαλκόνι και είδα τη φωτιά. Κατέβηκα κάτω και μου είπαν οι γείτονες ότι είναι ένας άνθρωπος καμένος εκεί. Μετά ο μπαμπάς μου βρήκε τα κλειδιά της αδελφής μου πάνω στην πόρτα και καταλάβαμε ότι πρόκειται για αυτήν» εξιστορεί ο ίδιος, που διατηρούσε άριστες σχέσεις με την αδελφή του απορρίπτοντας το ενδεχόμενο να πρόκειται για έγκλημα πάθους καθώς όπως ο ίδιος εξηγεί η αδελφή του δεν είχε κάποια σχέση ούτε έδειχνε να την απασχολεί κάτι.

«Είχε όνειρα αλλά της τα έκοψε ένας αλήτης. Δεν θα ήταν η Ζωή θα περνούσε κάποια άλλη, αυτό ήταν. Για μένα το να μπει φυλακή αυτός που το έκανε και να βγει δεν έχει κανένα νόημα. Και να τον πιάσουν και να τον σκοτώσουν οι αδελφή μου πίσω δεν γυρίζει αυτό ήταν» σημειώνει με δάκρια στα μάτια ο τραγικός αδελφός της 34χρόνης που κάλεσε την Πυροσβεστική Υπηρεσία αντικρίζοντας τις φλόγες θεωρώντας πως πρόκειται για κάποιο όχημα που είχε τυλιχθεί στις φλόγες ενώ στην πραγματικότητα ήταν η ίδια του η αδελφή.

Ολόκληρη η πόλη της Ξάνθης έχει βυθιστεί στο πένθος, ενώ από νωρίς το μεσημέρι της Πέμπτης συγγενείς και φίλοι της Ζωής βρέθηκαν στο πατρικό της σπίτι εκφράζοντας τη συμπαράστασή τους στην οικογένεια της αδικοχαμένης νεαρής κοπέλας, ανάβοντας κεράκια στο σημείο του αποτρόπαιου εγκλήματος.


trakitoday.gr/ protothema.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook