Η Γερμανία δεν είναι μόνο η πρώτη χώρα που θα αποκτήσει έναν πολυθρησκευτικό ναό. Είναι η πρώτη όπου η λέξη «Θεός» θα χάσει το αρσενικό γένος της για να γίνει ουδέτερη.

Αυτό τουλάχιστον θα συμβεί εάν περάσει η σχετική πρόταση της υπουργού Οικογενειακών Υποθέσεων Κριστίνα Σρέντερ.

Αυτή τη μετατροπή επιτρέπουν τα τρία γένη που υπάρχουν στη γερμανική γλώσσα. Αντί για «der Gott» (ο Θεός) οι Γερμανοί θα λένε «das Gott» (το Θεό).

Η 35χρονη υπουργός κατέθεσε την πρόταση με άρθρο της στην εφημερίδα «Ντι Τσάιτ». Και φυσικά δεν πέρασε απαρατήρητη: διάφοροι συντηρητικοί κύκλοι ζήτησαν από τον εκπρόσωπο της κυβέρνησης ή ακόμη και την Καγκελάριο Ανγκελα Μέρκελ να πάρει θέση.

Η χριστιανοδημοκράτισσα υπουργός επικαλείται τις ρατσιστικές διακρίσεις που υποπίπτουν στην αντίληψή της στις ιστορίες που διαβάζει στη δίχρονη κόρη της, αλλά και τον σεξισμό που διαπνέει τα παραμύθια των αδελφών Γκριμ. Κατά την άποψή της, το υπέρτατο ον δεν πρέπει να έχει φύλο και το ουδέτερο γένος φαντάζει ένας ιδανικός συμβιβασμός.

«Πρόκειται για θρησκευτικό αναλφαβητισμό» υποστήριξε από την πλευρά του ο σύμβουλος του Βατικανού Βίλχελμ Ιμκαπ. «Είναι θλιβερό να ακούγονται τέτοια πράγματα στο όνομα της πολιτικής ορθότητας» διαμαρτυρήθηκε η υπουργός Κοινωνικών Υποθέσεων της Βαυαρίας Κριστίν Χάντερθαουερ.

Αναμένεται η θέση της Ανγκελα Μέρκελ, η οποία - αξίζει να σημειωθεί - είναι κόρη πάστορα.

tanea.gr