Με αφορμή την παρουσίαση της ετήσιας έκδοσης του Δήμου Χανίων « ΕΝ ΧΑΝΙΟΙΣ 2012» η οποία θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 30 Δεκεμβρίου 2012 και ώρα 19:00 στο Κέντρο Αρχιτεκτονικής της Μεσογείου ( Μεγάλο Αρσενάλι) παρέθεσαν συνέντευξη τύπου σήμερα Παρασκευή 28/12/12 στο Δημαρχείο Χανίων ο Δήμαρχος Χανίων , Μανώλης Σκουλάκης, ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Δημήτρης Λειψάκης και η Επιμελήτρια της Έκδοσης κ Ζαχαρένια Σημανδηράκη, Ειδ. Συνεργάτιδα των Γενικών Αρχείων του Κράτους.

Ο Δήμαρχος Χανίων Μανώλης Σκουλάκης ευχαρίστησε την επιμελήτρια της έκδοσης, Ζαχαρένια Σημανδηράκη , τα μέλη της συντακτικής επιτροπής όπως επίσης και τους συνεργάτες – συγγραφείς του τόμου και όλους όσους έστειλαν εργασίες -άσχεατα αν καταχωρήθηκαν ή όχι- που με εμπιστοσύνη κατέθεσαν τον πνευματικό τους μόχθο για δημοσίευση.
Ενώ ανέφερε ότι ο τόμος αυτός απευθύνεται σε ανθρώπους που μπορούν να καταλάβουν και να εκτιμήσουν την αξία μιας τέτοιας έκδοσης και ο Δήμος θα συνεχίσει την εκδοτική αυτή προσπάθεια και στο μέλλον, ως μια ακόμη απόδειξη ότι τα Χανιά μας έχουν ενεργό ρόλο στην προβολή και διαμόρφωση του Πολιτισμού του τόπου μας.

Ο νέος τόμος έχει εμπλουτιστεί φέτος με σημαντικές εργασίες καταξιωμένων ιστορικών, ερευνητών, φιλολόγων, λαογράφων και άλλων συγγραφέων, που καλύπτουν ένα ευρύ φάσμα Κρητολογικών θεμάτων.

Ο αρμόδιος αντιδήμαρχος , Δημήτρης Λειψάκης ανέφερε ότι το ‘’ Εν Χανίοις’’ από την αρχή της έκδοσής του, αποτελεί ένα σημαντικό πολιτισμικό γεγονός με τεράστια απήχηση και ζήτηση από βιβλιοθήκες, ιδρύματα, συλλόγους, και φορείς αλλά και μεμονωμένους αναγνώστες. Πρόθεση της δημοτικής αρχής είναι η συνέχιση της έκδοσής του αφού αποτελεί σημαντική πνευματική παρακαταθήκη για τον τόπο μας.

Η κα Σημανδηράκη ανέφερε ότι η έκδοση, περιλαμβάνει αρκετές επιστημονικές εργασίες, που αφορούν σε διάφορους τομείς έρευνας ως προς την Ιστορία, την Αρχαιολογία, τη Φιλολογία, τη Λογοτεχνία, τις Τέχνες και την Κοινωνιολογία, μέσα από τις 320 σελίδες του τόμου και η παρουσίαση που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή θα γίνει, με παράλληλη προβολή σχετικών διαφανειών .

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook