Μείωση κατά 8% σημειώνει η δημοτικότητα του προέδρου της Γαλλίας, Νικολά Σαρκοζί, ενόψει των προεδρικών εκλογών της Άνοιξης του 2012.

Σύμφωνα με σημερινή δημοσκόπηση του Ινστιτούτου BVA, ο πρόεδρος Σαρκοζί βρίσκεται «κάτω» από τους σοσιαλιστές Ντομινίκ Στρος-Καν και Μαρτίν Ομπρί και της αρχηγού της άκρας δεξιάς, Μαρίν Λε Πεν, στην πρόθεση ψήφου των Γάλλων.

Με την Μαρτίν Ομπρί συνυποψήφιά του, που θα λάβει σύμφωνα με τη δημοσκόπηση 24% των ψήφων, από 23% στη δημοσκόπηση του Ιανουαρίου, ο Σαρκοζί θα περιοριστεί στο 19% των ψήφων, έναντι 27% στη δημοσκόπηση του Ιανουαρίου.

Η αρχηγός του Εθνικού Μετώπου Μαρίν Λε Πεν, η οποία στη δημοσκόπηση του Ιανουαρίου πιστωνόταν με το 17% των ψήφων, τώρα ξεπερνά τον Σαρκοζί με ένα 20% των ψήφων.

Για τον Σαρκοζί, υπάρχει έντονη αρνητική κρίση στις τάξεις των ψηφοφόρων του Εθνικού Μετώπου, σε ένα συντριπτικό ποσοστό 70% σύμφωνα με τη νέα δημοσκόπηση.

Η έρευνα έγινε κατά το διήμερο 25-26 Μαρτίου, δηλαδή μεταξύ των δύο γύρων των περιφερειακών εκλογών (διοικητικά διαμερίσματα) στη Γαλλία, όταν είχε καταστεί σαφές ότι ο πρόεδρος της Γαλλίας «αλληθώριζε» προς τους υποψηφίους του Εθνικού Μετώπου στον τελικό γύρο.