Με σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα, ο 27χρονος κατηγορούμενος για το βιασμό, τη δολοφονία και τον εμπρησμό της 34χρονης Ζωής Δαλακλίδου, που συγκλονίζει την κοινωνία της Ξάνθης -και όχι μόνο- κρίθηκε προφυλακιστέος.

Ο μεγάλος αριθμός συγκεντρωμένων πολιτών και η εκρηκτική ατμόσφαιρα που επικρατούσε, με συνθήματα που φώναζαν εναντίον του κατηγορουμένου έξω από το δικαστικό μέγαρο, καθυστέρησε για αρκετή ώρα τη μεταγωγή του από το δικαστικό μέγαρο στην Αστυνομική Διεύθυνση Ξάνθης.

Τελικά, οι αστυνομικές αρχές κατάφεραν με μια γρήγορη και αιφνιδιαστική επιχείρηση να τον απομακρύνουν από την πίσω πόρτα του δικαστικού μεγάρου.

Αυτό είχε ως αποτέλεσμα οι συγκεντρωθέντες να εξαγριωθούν, ενώ στη συνέχεια πραγματοποίησαν πορεία σε κεντρικούς δρόμους της Ξάνθης, με κατάληξη έξω από το κτίριο της Αστυνομικής Διεύθυνσης.

Φωνάζοντας συνθήματα, ζητούσαν από τους αστυνομικούς να παραδώσουν τον κατηγορούμενο στον κόσμο. Μάλιστα, ο αστυνομικός διευθυντής Ξάνθης, Γιώργος Γκοδοσίδης, χρειάστηκε αρκετές φορές να βγει στο προαύλιο του αστυνομικού μεγάρου, προκειμένου να τους ηρεμήσει και να τους ζητήσει να διαλυθούν.

Εν τω μεταξύ, το ένα μετά το άλλο σωματεία, σύλλογοι και φορείς εκφράζουν με ανακοινώσεις και δηλώσεις τους τη συμπαράσταση και τη συμπάθειά τους προς την οικογένεια της άτυχης κοπέλας, που ζει ένα πραγματικό δράμα, ενώ την ίδια ώρα καταδικάζουν την πρωτοφανή εγκληματική ενέργεια του 27χρονου.

Να σημειωθεί ότι κανένας δικηγόρος, μέλος του Δικηγορικού Συλλόγου Ξάνθης, δεν δέχθηκε να αναλάβει την υπεράσπιση του κατηγορουμένου, που βαρύνεται με τις κακουργηματικές κατηγορίες του βιασμού, της ληστείας, του ξυλοδαρμού και του εμπρησμού.

Πάντως, σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε ο αστυνομικός διευθυντής Ξάνθης, στη διάρκεια της μεσημεριανής συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε, αλλά και ο ιατροδικαστής κ. Παυλίδης στο πόρισμά του, αποκαλύπτουν ότι ο νεαρός διέπραξε ένα φρικιαστικό έγκλημα.

Σοκαριστική ήταν μάλιστα και η ομολογία του δολοφόνου τις πρώτες πρωινές ώρες της Παρασκευής, ο οποίος είπε ότι ήξερε τη Ζωή από παλιά και ότι του άρεσε.

«Την είδα τυχαία τα ξημερώματα της Πέμπτης μπροστά μου και την οδήγησα παρά την αντίστασή της στον ακάλυπτο χώρο. Εκεί έγινε ό,τι έγινε. Είχα προφυλακισθεί πέρσι για υπόθεση βιασμού, όμως είχα βγει από την φυλακή» φέρεται να δήλωσε στις αρχές ο δράστης.

Το μεσημέρι, μέσα σε κλίμα ανείπωτης θλίψης, παρουσία των τοπικών αρχών και εκατοντάδων πολιτών έγινε η κηδεία της άτυχης κοπέλας, η οποία ήταν κόρη γνωστού έμπορου ξηρών καρπών και παραδοσιακών γλυκισμάτων στην παλιά πόλη της Ξάνθης.

protothema.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook