Με εορταστική διάθεση γεμίζει αυτές τις μέρες ο Δήμος Μινώα Πεδιάδας. Σήμερα Παρασκευή 28 Δεκεμβρίου, στις 5:00μ.μ. παιδιά 3 έως 12 ετών θα πλημμυρίσουν τη Σακορράφειο Δημοτική Βιβλιοθήκη στο Καστέλλι σε μια γιορτινή εκδήλωση με τίτλο «Ποιος θα βοηθήσει τον Άι Βασίλη;».

Επιπλέον, αύριο Σάββατο 29 Δεκεμβρίου, γιορτινές μελωδίες και παραμύθια θα μαγέψουν μικρούς και μεγάλους στο Αρκαλοχώρι από τις 5:00μ.μ. στην Πλατεία Ηρώων Πολυτεχνείου*, σε μια εορταστική εκδήλωση που διοργανώνεται από τη Δημοτική Κοινότητα Αρκαλοχωρίου και το Σύλλογο Εμπόρων Βιοτεχνών Επαγγελματιών Αρκαλοχωρίου με την στήριξη του Δήμου Μινώα Πεδιάδας και της Ιεράς Μητρόπολης Αρκαλοχωρίου Καστελλίου & Βιάννου.

Εκεί θα βρίσκονται οι νεράιδες των παραμυθιών διαβάζοντας παραμύθια για μικρούς και μεγάλους. Μαζί τους θα είναι και τα καλικατζαράκια από το φροντιστήριο αγγλικών της Ιωάννας Ζορμπαδάκη που θα διαβάσουν παιδικά γράμματα στον Άγιο Βασίλη. Ο βοηθός του Άγιου Βασίλη θα βοηθήσει τους μικρούς μας φίλους να γράψουν το γράμμα τους και ο Άγιος Βασίλης θα είναι έτοιμος να φωτογραφηθεί με τα παιδιά και να παραλάβει όλα τα γράμματα, δίνοντας μια ζεστή αγκαλιά.

Παράλληλα οι μικροί μας φίλοι θα έχουν την ευκαιρία να ζωγραφίσουν και να κατασκευάσουν εορταστικές καρτούλες μαζί με τον Σύλλογο Γονέων του Παιδικού Σταθμού Αρκαλοχωρίου. Κοντά σε όλους και ο εμποράκος που θα προσφέρει δωρεάν μαλλί της γριάς σε όλους. (μια προσφορά των καταστημάτων του Αρκαλοχωρίου). Επιπλέον, το παιδικό τρενάκι και το καρουζέλ θα περιμένει μικρούς και μεγάλους στο Λούνα Πάρκ της πλατείας Ελευθερίας Αρκαλοχωρίου.

Τέλος, από μια τέτοια γιορτή δεν μπορούν να απουσιάζουν τα Τραταρίσματα… Φτιάξτε και φέρτε το σκουτελικό σας και ελάτε να τραγουδήσουμε και να αλληλοκεραστούμε .

*Σε περίπτωση κακών καιρικών συνθηκών η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο πρώην κατάστημα της Παγκρήτιας Τράπεζας.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook