Ο Πρόεδρος των Ανεξαρτήτων Ελλήνων Πάνος Καμμένος συνοδευόμενος από τους βουλευτές του Κινήματος Νότη Μαριά και Βασίλη Καπερνάρο ξεκίνησε στα πλαίσια της προσυνεδριακής δραστηριότητας, διήμερη επίσκεψη στην Κρήτη, \”για λόγους συμβολικούς αλλά και ουσιαστικούς \”, όπως χαρακτηριστικά ανέφερε, διότι \”στο νησί αυτό συναντώνται, η τιμή , η λεβεντιά και η ανδρεία\”.

Σήμερα Παρασκευή από τις 7μισυ το πρωι, ο κ. Καμμένος , έχοντας δίπλα του το σύνολο των πολιτευτών και της συντονιστικής επιτροπής του Νομού, κατευθύνθηκε προς τα Σφακιά. Στις Βρύσες Αποκορώνου και κατόπιν στ΄ Ασκύφου τον υποδέχθηκαν ντόπιοι που τον καλωσόρισαν και του ευχήθηκαν να συνεχίσει τον πατριωτικό αγώνα ενώ συνέχισε, αμέσως μετά, για να βρεθεί στον ναό της Παναγίας Θυμιανής για να προσκυνήσει τον ιστορικό τόπο σύναξης των επαναστατών.

Εκεί τον υποδέχθηκε, με έναν θερμό αγωνιστικό χαιρετισμό ο γνωστός Σφακιανός λογοτέχνης Σήφης Παπασηφάκης θυμίζοντας, πως εκεί έλαβε χώρα η λαϊκή συνέλευση της 19ης Μαίου που επικύρωσε τις αποφάσεις της «Καγκελαρίας» των Σφακιανών για την Επανάσταση του 1821, που ξεκίνησε απο τα Σφακιά.

Μετά από το προσκύνημα ο Πρόεδρος των Ανεξαρτήτων Ελλήνων και η συνοδεία του μετέβησαν στην Ανώπολη, όπου οι επισκέπτες έγιναν δεκτοί από τους εκπροσώπους του τοπικού πολιτιστικού συλλόγου και της κοινότητας με ενθουσιασμό. Ακολούθησε κατάθεση στεφάνου στο μνημείο του εθνικού ήρωα Ιωάννη Βλάχου ή Δασκαλογιάννη, που κατάγονταν από κεί, και σφαγιάσθηκε με βάρβαρο τρόπο απο τους Τούρκους. Ο κ. Καμμένος δεν παρέλειψε να τονίσει , ότι ο ήρωας Δασκαλογιάννης, στον οποίο αποδίδουμε σήμερα την ελάχιστη της οφειλόμενης τιμής, \”αποτελεί λαμπρό παράδειγμα ήθους, γενναιότητας, αυτοθυσίας και φιλοπατρίας\”.

Ακολούθησε παραδοσιακή φιλοξενία στο πλαίσιο της οποίας ο Πρόεδρος των Ανεξαρτήτων Ελλήνων είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με τους ντόπιους για πολλά από τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η εγκαταλελειμμένη ελληνική ύπαιθρος, οι οποίοι τόνισαν πως θεωρούν \”αναγκαίο να ξυπνήσει η Ελλάδα\”. \”Η Κρήτη, τα Σφακιά, ειδικά, θα διαδραματίσουμε και πάλι ιστορικό ρόλο στον πατριωτικό αγώνα του ελληνικού λαού\”, είπαν χαρακτηριστικά. Οι κάτοικοι προέτρεψαν τον Πάνο Καμμένο, να παραμείνει ανυποχώρητος, να διατηρήσει την αγωνιστικότητά του και να ηγηθεί του νέου ξεσηκωμού για την απελευθέρωση της πατρίδας.

Μικρές στάσεις κατά τη διάρκεια της επιστροφής σε καφενεία για μιά τσικουδιά και δυό κουβέντες έδωσαν την ευκαιρία ν’ ανταλλαγούν χειραψίες κι ευχές για το νέο έτος. Στη συνέχεια της επιστροφής αυτής, ο Πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων σταμάτησε σε σύγχρονο ελαιοτριβείο στις Βρύσες Αποκορώνου με σύντομη ξενάγηση και δοκιμή του ελαιολάδου της φετεινής σοδιάς. Ο Πάνος Καμμένος ακούστηκε δοκιμάζοντας να λέει «πρώτη μου φορά λαδώνομαι…».

Η περιοδεία στα Χανιά ολοκληρώθηκε με επίσκεψη στην Κεντρική Αγορά, τους δρόμους του κέντρου της πόλης και το Ενετικό Λιμάνι, όπου πραγματοποιήθηκε και επίσκεψη στην έκθεση χειροποίητων έργων τέχνης στο Γυαλί Τζαμισί.

\”Φεύγω , όπως πάντα, από την Κρήτη, με τα καλύτερα συναισθήματα. Σας ευχαριστώ που μου δείξατε, για άλλη μια φορά, πόσο πολύ αξίζει τον κόπο να συνεχίσουμε ανυποχώρητα τον αγώνα, τον κοινό αγώνα για την πατρίδα, τη δημοκρατία και το μέλλον των παιδιών μας\”, ήταν η αποχαιρετιστήρια δήλωση του Προέδρου των Ανεξάρτητων Ελλήνων κ. Πάνου Καμμένου.

 

\"\"

     \"\"

\"\"\"\"\"\"

 

\"\"

\"\"

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook