Ο επικεφαλής των ισλαμιστών ανταρτών στο ρωσικό Καύκασο, ο τσετσένος Ντόκου Ουμάροφ, μπορεί να βρίσκεται μεταξύ των 17 ανταρτών που σκοτώθηκαν χθες Δευτέρα στη διάρκεια στρατιωτικής επιχείρησης στην Ινγκουσετία, σύμφωνα με την τοπική αστυνομία. \”Σύμφωνα με τις προκαταρκτικές πληροφορίες μέλη της φρουράς του Ντόκου Ουμάροφ ήταν ανάμεσα στους (νεκρούς) αντάρτες. Αυτό μας επιτρέπει να υποθέσουμε ότι και ο ίδιος ο Ντόκου Ουμάροφ σκοτώθηκε\”, επεσήμανε αστυνομική  πηγή.

Χθες οι ρωσικές αρχές κατέστρεψαν μία βάση των ανταρτών στην Ινγκουσετία,  έπειτα από μία αεροπορική επιδρομή και χερσαίες επιχειρήσεις. Η επιχείρηση αυτή έγινε στο πλαίσιο μίας έρευνας για την επίθεση που σημειώθηκε στο αεροδρόμιο της Μόσχας Ντομοντέντοβο στις 24 Ιανουαρίου προκαλώντας το θάνατο 37 ανθρώπων. Την ευθύνη γι\’ αυτή την επίθεση είχε αναλάβει ο Ουμάροφ.

Η τύχη του Ουμάροφ, που αυτοαποκαλείται \”εμίρης του Καυκάσου\” είναι συχνά αντικείμενο υποθέσεων. Ο θάνατός του έχει ανακοινωθεί πολλές φορές τα τελευταία χρόνια χωρίς όμως να έχει επιβεβαιωθεί ποτέ από επίσημη πηγή.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook