Περίπου 300.000 προσκυνητές αναμένεται να συρρεύσουν στο Βατικανό την Πρωτομαγιά – πρώτη Κυριακή μετά το (καθολικό) Πάσχα – για την τελετή οσιοποίησης του πάπα Ιωάννη Παύλου Β\’, όπως ανακοίνωσε σήμερα το Ρωμαϊκό Ίδρυμα Προσκυνημάτων (OPR) .

Ο πάπας Ιωάννης Παύλος Β΄, κατά κόσμον Κάρολ Βοϊτίλα, πέθανε στις 2 Απριλίου 2005 και θα οσιοποιηθεί σε χρόνο-ρεκόρ, μόλις έξι χρόνια και ένα μήνα μετά το θάνατό του. Η ταχύτητα με την οποία προχωράει η αγιοποίηση του εξηγείται από την \”επιβλητική φήμη αγιοσύνης που είχε ο Πάπας Ιωάννης Παύλος κατά τη διάρκεια της ζωής του, το θάνατό του και μετά το θάνατό του\”, διευκρινίζει το Βατικανό σε ανακοίνωσή του.

Το θαύμα το οποίο οδήγησε το Βατικανό στην οσιοποίηση του πάπα Ιωάννη Παύλου Β΄, αφορά μια 44χρονη γαλλίδα καλόγρια, τη Μαρί Σιμόν Πιερ Νορμάν, η οποία υπέφερε από τη νόσο του Πάρκινσον, αλλά θεραπεύτηκε χάρη στη μεσολάβηση υπέρ αυτής του Πάπα Ιωάννη Παύλου. Το \”θαύμα\” αυτό έγινε λίγους μήνες μετά το θάνατο του Ιωάννη Παύλου, στις 2 Απριλίου το 2005, δήλωσε ο καρδινάλιος Άντζελο Αμάτο στον Ραδιοσταθμό του Βατικανού.  Για να αγιοποιηθεί πάντως θα πρέπει να του αποδοθεί και ένα δεύτερο θαύμα.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook