Αστυνομική επιχείρηση πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο (ΑΣΟΕΕ), στην οδό Πατησίων, για την σύλληψη μικροπωλητών, στο πλαίσιο της αντιμετώπισης του παραεμπορίου στην περιοχή.

Σύμφωνα με την αστυνομία, κάποιοι από τους μικροπωλητές κατέφυγαν μέσα στο κτίριο του πανεπιστημίου, με αποτέλεσμα να μπουν δυνάμεις της αστυνομίας, παρουσία εισαγγελέα, και να διεξάγουν έρευνες για τον εντοπισμό και τη σύλληψή τους.

Το γεγονός στηλίτευσε ο ΣΥΡΙΖΑ, λέγοντας ότι η κυβέρνηση «ψάχνει αφορμές για να επιτεθεί στους πολιτικούς χώρους που δραστηριοποιούνται στο εσωτερικό του πανεπιστήμιου, παραβιάζοντας το άσυλο με πρόσχημα την δήθεν πάταξη του παρεμπορίου».

«Ο κ. Δένδιας συνεχίζει την επιχείρηση εμπέδωσης της τρομοκρατίας σε κάθε συλλογικότητα στο κέντρο της Αθήνας που δεν ευθυγραμμίζεται με τα πρότυπα της Χρυσής Αυγής. Σε αυτό ακριβώς το πλαίσιο εντάσσονται τα γεγονότα που έλαβαν χώρα στην ΑΣΟΕΕ με πρωταγωνιστές δυνάμεις της αστυνομίας, διμοιρίες των ΜΑΤ και αστυνομικούς με πολιτικά, οι οποίοι εισέβαλαν στο κτίριο και κάνανε «φύλο και φτερό» γραφεία φοιτητικών νεολαιών, απειλώντας με προσαγωγές. Πρόκειται για μια ακόμα ευθεία επίθεση στα δημοκρατικά δικαιώματα, στο άσυλο, στη δημοκρατική λειτουργία των Πανεπιστημίων» ανάφερε ο ΣΥΡΙΖΑ.

Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης έγιναν 16 προσαγωγές αλλοδαπών μικροπωλητών και κατασχέθηκαν διάφορα προϊόντα παραεμπορίου.


in.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ