Οργισμένη ανακοίνωση για την απένταξη του βιολογικού Γεωργιούπολης εξέδωσε ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης του Δήμου Αποκορώνου κ. Χαράλαμπος Κουκιανάκης.

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει:

\”Ως έργο πνοής για τον Αποκόρωνα είχαμε χαρακτηρίσει τον Βιολογικό της Γεωργιούπολης και γι αυτόν τον λόγο ασκούσαμε πίεση επί ένα και πλέον χρόνο στην Δημοτική Αρχή να πράξει τα δέοντα για να μην χαθεί το εν λόγω έργο.

Δυστυχώς όμως για μια ακόμη φορά η Δημοτική Αρχή του Αποκόρωνα απεδείχθη κατώτερη των περιστάσεων με αποτέλεσμα το έργο να απενταχθεί από το πρόγραμμα ΕΣΠΑ.

Η ανικανότητα, η έλλειψη γνώσης προγραμματισμού και χρονοδιαγράμματος, η μη σωστή αντίληψη και ο εφησυχασμός από πλευράς της Δημοτικής Αρχής κόστισαν την απώλεια ενός έργου το οποίο θα αναβάθμιζε την ποιότητα ζωής των κατοίκων, θα συνέβαλε δραστικά στην μείωση μόλυνσης του υδάτινου ορίζοντα της περιοχής.

Ο Δήμαρχος, ως μοναδικός υπεύθυνος αυτής της κατάστασης οφείλει να παραδεχθεί την αδυναμία του για την διαχείριση του εν λόγω έργου, και να αναλάβει τις ευθύνες του.

Ταυτόχρονα, πρέπει άμεσα να ενημερωθούν όλοι οι θεσμικοί φορείς του νομού έτσι ώστε να προβούν σε ενέργειες οι οποίες θα επιτρέψουν την επανένταξη του έργου στο ΕΣΠΑ.

Είναι απαραίτητη η ενεργοποίηση πάντων, έτσι ώστε να καλυφτεί η ανικανότητα μια αδρανούς δημοτικής αρχής και να κερδηθεί ένα έγο το οποίο είναι απαραίτητο τόσο για τον Δήμο Αποκόρωνα όσο και για τον Νομό Χανίων\”.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook