Χιλιάδες άνθρωποι συγκεντρώνονται την Τρίτη σε κεντρική πλατεία της Δαμασκού για να συμμετάσχουν σε διαδήλωση υποστήριξης προς τον πρόεδρο Μπασάρ Ασαντ.

Η κυβέρνηση της χώρας υπέβαλε την παραίτησή της, την οποία έκανε αποδεκτή ο Ασαντ. Πάντως, ο μέχρι σήμερα πρωθυπουργός Νατζί αλ-Οτάρι ανέλαβε και πάλι καθήκοντα πρωθυπουργού, παρά τις εξαγγελίες για μια νέα, πιο «φιλελεύθερη» κυβέρνηση, όπως είχε υποσχεθεί το καθεστώς την περασμένη εβδομάδα.

Μεταξύ των μέτρων που έχει ανακοινώσει το καθεστώς είναι και η άρση της κατάστασης εκτάκτου ανάγκης που στερεί από τους πολίτες ελευθερίες.

«Με το αίμα μας, με την ψυχή μας, θα θυσιαστούμε για σένα Μπασάρ», «Ο Θεός, η Συρία και ο Μπασάρ» είναι ορισμένα από τα συνθήματα που φωνάζουν οι οπαδοί του προέδρου στην πλατεία Σαμπάα Μπεχράτ.

Το κλίμα στη χώρα παραμένει τεταμένο με την κυβέρνηση να ενισχύει την παρουσία των Ένοπλων Δυνάμεων σε όλες τις μεγάλες πόλεις.

Ήδη, η παρουσία του στρατού στη Ντεραά είναι ιδιαίτερα έντονη, ενώ στρατιώτες βγήκαν στους δρόμους και στο λιμάνι της Λαττάκειας.

Τον πρώτο ρόλο στην Ντεραά μέχρι στιγμής έχει παίξει η μυστική αστυνομία και οι δυνάμεις καταστολής, και λιγότερο ο στρατός.

Οργανώσεις ακτιβιστών αναφέρουν πως την τελευταία εβδομάδα μέσα και γύρω από την πόλη έχουν χάσει τη ζωή τους 55 άτομα.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook