Όχι 10, ούτε 20, αλλά 30 – ζωή να έχουν – μυστικοί πράκτορες συνοδεύουν τον πρόεδρο των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα και τη σύζυγο του, Μισέλ, στις βραδινές τους εξόδους. Το προεδρικό ζεύγος, σύμφωνα με την εφημερίδα «Washington Post», αποκλείεται να ξεμυτίσει από τον Λευκό Οίκο και να παρευρεθεί σε ένα δημόσιο χώρο, χωρίς πρώτα αυτός να έχει «σκαναριστεί» μέχρι την παραμικρή γωνιά του από τις αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες.

Οι ετοιμασίες ξεκινούν αρκετές ώρες πριν την άφιξη του ζεύγους Ομπάμα στο χώρο της αρεσκείας τους. Η συνοδεία του αμερικανού προέδρου επιλέγει το τραπέζι όπου θα κάτσει και θα γευματίσει το ζεύγος, ενώ μια ώρα πριν την άφιξη τους, περίπου 30 μυστικοί – κι «αόρατοι» στο γυμνό μάτι – πράκτορες εχουν πάρει τις θέσεις τους γύρω από το κτίριο. Εν τω μεταξύ, στην κουζίνα, ένας άλλος πράκτορας που τυγχάνει να διαθέτει και γνώσεις σεφ, ελέγχει ενδελεχώς τη διαδικασία μαγειρέματος – από το ψυγείο μέχρι το \”στήσιμο\” του πιάτου – καθώς και την ώρα που θα σερβιριστούν τα φαγητά στους δυο υψηλούς επισκέπτες.

\"\"Λίγο μετά, θα καταφτάσει η αυτοκινητοπομπή με τη προεδρική λιμουζίνα, τις μοτοσικλέτες και τα μαύρα τζιπ της συνοδείας του Πλανητάρχη. Πράκτορες βρίσκονται στο κατώφλι του εστιατορίου, ελέγχοντας με ειδικά μηχανήματα τους υπόλοιπους θαμώνες, ώστε να διαπιστώσουν αν κουβαλάνε πάνω τους κάποιο όπλο ή επικίνδυνο αντικείμενο.

Όπως ισχυρίζεται το δημοσίευμα, όταν σε κάποιο τραπέζι θα παρευρεθεί μόνον ο ίδιος ο πρόεδρος Ομπάμα, φροντίζουν να τοποθετήσουν αρκετό κόσμο γύρω από το προεδρικό τραπέζι. Όταν όμως η έξοδος περιλαμβάνει μόνο την κυρία Ομπάμα με τις δυο τους κόρες, η συνοδεία φροντίζει να δίνει άπλετο χώρο γύρω από το επίσημο τραπέζι.

tovima

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook