Τουλάχιστον 24 άνθρωποι, στην πλειονότητά τους ναρκομανείς, έχασαν τη ζωή τους από την κατάποση ενός σιροπιού για το βήχα σε μια πόλη του ανατολικού Πακιστάν, δήλωσαν σήμερα – Σάββατο η αστυνομία και γιατροί.

Οι θάνατοι άρχισαν από την Τετάρτη στη βιομηχανική πόλη Γκουτζρανουάλα, περίπου 70 χιλιόμετρα βόρεια της Λαχόρης. Η πλειονότητα των θυμάτων ήταν τοξικομανείς.

«Τουλάχιστον 24 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους μετά την κατάποση ενός απροσδιόριστου σιροπιού για το βήχα», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο υπεύθυνος της τοπικής υπηρεσίας υγείας, η γιατρός Μαχ Τζαμπίν.

«Δεκαεπτά άνθρωποι πέθαναν στο νοσοκομείο, όπου διακομίστηκαν οι σοροί άλλων επτά προσώπων», δήλωσε, προσθέτοντας πως πέντε άνθρωποι που δηλητηριάστηκαν από το σιρόπι νοσηλεύονται.

Τα θύματα ήταν από 20 έως 40 χρονών και η πλειονότητα παρουσίαζε ιστορικό εθισμού στα ναρκωτικά, σύμφωνα με τον επικεφαλής ιατρό του τοπικού νοσοκομείου Ανουάρ Αμάν, ο οποίος πρόσθεσε ότι το εν λόγω σιρόπι δεν έχει ακόμη αναγνωριστεί. Ο Αζάμ Μεχρ, υψηλόβαθμος αξιωματούχος της αστυνομίας, δήλωσε πως έχουν συγκεντρωθεί δείγματα σιροπιών για το βήχα που διατίθενται στα τοπικά φαρμακεία.

«Η αστυνομία και οι υπηρεσίες υγείας έχουν ξεκινήσει έρευνα για την υπόθεση», διευκρίνισε.

Τον περασμένο μήνα, τουλάχιστον 19 άνθρωποι πέθαναν στη Λαχόρη εξαιτίας ενός τοξικού σιροπιού για το βήχα. Τον Ιανουάριο, περίπου 100 άνθρωποι που υπέφεραν από ασθένειες της καρδιάς πέθαναν στη Λαχόρη, δεύτερη μεγαλύτερη πόλη του Πακιστάν, αφού κατανάλωσαν ελαττωματικά φάρμακα που είχαν παρασκευαστεί τοπικά.

protothema.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook