Στις φυλακές των Γρεβενών αναμένεται να οδηγηθεί την Κυριακή ο δράστης του εγκλήματος στην Ξάνθη. Για την ώρα, κρατείται στο Τμήμα Μεταγωγών Θεσσαλονίκης.

Στην ίδια πτέρυγα των φυλακών Γρεβενών, μεταφέρθηκε πριν από λίγες μέρες και ο 21 ετών Πακιστανός από τις φυλακές του Αυλώνα ο οποίος είχε κακοποιήσει την 15χρονη Μυρτώ στην Πάρο. Πρόκειται για ειδική πτέρυγα υψίστης ασφαλείας στην οποία κρατούνται κατάδικοι για σεξουαλικά εγκλήματα.

Την Παρασκευή, με σύμφωνη γνώμη ανακριτική και εισαγγελέα, ο δράστης της πολύκροτης δολοφονίας στην Ξάνθη κρίθηκε προφυλακιστέος, ενώ εις βάρος του έχει σχηματιστεί δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για τα αδικήματα της ανθρωποκτονίας, του βιασμού, της ληστείας και του εμπρησμού.

Ο δράστης έχει ομολογήσει την ενοχή του με σοκαριστική κυνικότητα. \”Έτσι μου ήρθε και το έκανα. Την ήξερα. Μου άρεσε. Την είδα τυχαία μπροστά μου και την ακολούθησα. Επιτέθηκα όταν έβαζε τα κλειδιά στην πόρτα. Θα με αναγνώριζε, γι αυτό την έκαψα\”, είπε ο ίδιος.

Ανατριχιαστική λεπτομέρεια, αποτελεί το γεγονός, ότι το πρωί της Πέμπτης, λίγες ώρες μετά το φρικιαστικό έγκλημα, άνοιξε κανονικά το μαγαζί που διατηρούσε στη γειτονιά, κοιτώντας με περιέργεια προς το σημείο όπου εξελίσσονταν οι αστυνομικές έρευνες.

Τι είχε γίνει το 2011

Υπενθυμίζεται ότι ο 27χρονος είχε βρεθεί ξανά το 2011 στις ίδιες φυλακές, όταν κρατήθηκε προφυλακισμένος 5 μήνες για απόπειρα βιασμού νεαρής φοιτήτριας στην Ξάνθη.

Τον Απρίλιο του 2011, ο Παπάζογλου είχε συλληφθεί για απόπειρα βιασμού μιας φοιτήτριας και πάλι σε δημόσιο χώρο. Με παρόμοιο τρόπο, είχε αρπάξει την κοπέλα στη μέση του δρόμου και την είχε παρασύρει πίσω από ένα κτίσμα, όπου επιχείρησε να τη βιάσει.

Οι φωνές της κοπέλας τον ανάγκασαν να τραπεί σε φυγή. Μετά την προφυλάκιση του αφέθηκε ελεύθερος με εγγύηση στις αρχές του 2012. Το Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο μάλιστα της Καβάλας τον είχε αθωώσει, επικαλούμενο έλλειψη στοιχείων και τον καταδίκασε σε φυλάκιση έξι μηνών μόνο για πρόκληση σωματικών βλαβών.


news247.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook