Το 2013 θα είναι χειρότερο από το 2012, εκτιμούν οι πολίτες, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση εν όψει του νέου έτους που διενεργήθηκε από την Κάπα Research για «Το Βήμα».

Στα βασικά συμπεράσματα που προκύπτουν από τη δημοσκόπηση είναι ακόμα ότι η Ελλάδα πρέπει να παραμείνει στην Ευρωζώνη, να καταπολεμήσει τη φοροδιαφυγή και να προχωρήσει σε διαρθρωτικές αλλαγές.

Στο 1,1% η διαφορά ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ

Στο 1,1% βρίσκεται η διαφορά ανάμεσα στον ΣΥΡΙΖΑ και τη ΝΔ. Τρίτο κόμμα είναι η Χρυσή Αυγή, ενώ χαμηλά ποσοστά εμφανίζουν οι Ανεξάρτητοι Έλληνες.

Συγκεκριμένα, στην πρόθεση ψήφου ο ΣΥΡΙΖΑ προηγείται με 22,6% και ακολουθούν η ΝΔ με 21,5%, η Χρυσή Αυγή με 9,8%, το ΠΑΣΟΚ με 6,2%, το ΚΚΕ με 5,2%, η ΔΗΜΑΡ με 5% και οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με 3,8%.

Καταλληλότερος πρωθυπουργός είναι ο Αντώνης Σαμαράς με 46,1% και έπεται ο Αλέξης Τσίπρας με 31,4%.

\"\"

Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι το 21% (από το 46,1%) προέρχεται από ψηφοφόρους εκτός ΝΔ.

Επίσης η ίδια δημοσκόπηση δείχνει ότι το 62% υποστηρίζει τις αποκρατικοποιήσεις ενώ σε ότι αφορά τη συγχώνευση φορέων του Δημοσίου, το 86,6% διάκειται θετικά. Δύο στους τρεις βλέπουν μάλιστα με καλό μάτι το μέτρο της διαθεσιμότητας των υπαλλήλων που προσελήφθησαν στην Τοπική Αυτοδιοίκηση εκτός ΑΣΕΠ.

Σε ότι αφορά τους παράγοντες που παρακωλύουν την προσέλκυση ξένου κεφαλαίου, το 77,4% απάντησε πως η γραφειοκρατία αποτελεί το μεγαλύτερο πρόβλημα, ενώ το ασαφές φορολογικό πλαίσιο βρίσκεται στη δεύτερη θέση.

Τέλος, το 74% δηλώνει ότι θα πληρώσει κανονικά τους φόρους του το 2013.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook