Η Αστυνομική Διεύθυνση Χανίων ανακοίνωσε τα μέτρα τήρησης της τάξης του αγώνα του Πλατανιά με τον ΠΑΣ Γιάννινα, που θα διεξαχθεί το Σάββατο 5 Ιανουαρίου 2013.

Αναλυτικά:

ΘΕΜΑ:           «Μέτρα τήρησης της τάξης κατά τη διεξαγωγή του αγώνα ποδοσφαίρου για την 16η αγωνιστική του Πρωταθλήματος Ο.Π.Α.Π. της SUPER LEAGUE αγωνιστικής περιόδου 2012-2013, μεταξύ των ομάδων ΄΄ΠΛΑΤΑΝΙΑ – ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ΄΄ το Σάββατο 05/01/2013 και ώρα 17:15 στο Δημοτικό Γήπεδο Περιβολίων, στα Χανιά.»

 Ο

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΤΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗΣ ΧΑΝΙΩΝ

 Έχοντας υπόψη:

  α) Τα άρθρα 41Β, 41Γ, 41Δ & 41Ε του Ν.2725/1999 (Α-121) <<Ερασιτεχνικός και επαγγελματικός αθλητισμός και άλλες διατάξεις>> όπως προστέθηκαν – συμπληρώθηκαν – τροποποιήθηκαν και ισχύουν μέχρι σήμερα.

  β)  Τον Ν.4049/2012 ΄΄Αντιμετώπιση της βίας στα γήπεδα, του Ντόπινγκ, των προσυνεννοημένων αγώνων και λοιπές διατάξεις΄΄.

  γ)  Την υπ’αριθμ. 38404 από 18/08/2009 Κ.Υ.Α. <<Έγκριση του Ενιαίου Κανονισμού Ασφαλείας Αθλητικών Εκδηλώσεων>> (ΦΕΚ Β΄-1780).

  δ) Την υπ’αριθμ. 24560 από 24/07/2009 Κ.Υ.Α.<<Εγκατάσταση και λειτουργία ηλεκτρονικών συστημάτων εποπτείας αθλητικών εγκαταστάσεων>> όπως τροποποιήθηκε με την 17223 από 14/06/2009 Κ.Υ.Α.

  ε) Την υπ’αριθμ. 37914 από 17/08/2006 Κ.Υ.Α. (ΦΕΚ Β΄-1120) <<Όροι και προϋποθέσεις της παρουσίας, εμφάνισης και δραστηριότητας στα γήπεδα ιδιωτικού προσωπικού ασφαλείας των Π.Α.Ε. Α΄ και Β΄ Εθνικής Κατηγορίας και των Κ.Α.Ε. Α1 Εθνικής Κατηγορίας>>.

 στ) Το υπ’αριθμ. 1003/2/69-α΄ από 27/12/2012 έγγραφο μας (πρόσκληση για σύσκεψη).

 ζ) Τις απόψεις των εκπροσώπων της Αστυνομίας, των εκπροσώπων της ΠΑΕ ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ και των λοιπών υπηρεσιακών παραγόντων, ως αυτές εκφράσθηκαν στην πραγματοποιηθείσα υπό την αιγίδα της Αστυνομικής Διεύθυνσης Χανίων, σύσκεψη την 28/12/2012 και ώρα 12:00 στο Δημοτικό Γήπεδο Περιβολίων και το αποτέλεσμα αυτής.

  η) Ότι από την ΠΑΕ ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ θα εκδοθούν τρεις χιλιάδες (3.000) εισιτήρια για τον εν λόγω αγώνα.

  θ) Το από 28/12/2012 Πρακτικό Σύσκεψης, εκπροσώπων, αρμοδίων Υπηρεσιών και Φορέων.

 Κ Α Ι

       Αποσκοπούντες στην εξασφάλιση της ομαλής τέλεσης του αγώνα, τήρησης της τάξης και προστασίας αθλητών, παραγόντων, επισήμων και φιλάθλων των δύο ομάδων.

 Α Π Ο Φ Α Σ Ι Ζ Ο Υ Μ Ε

 1) Η Π.Α.Ε.ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ ως γηπεδούχος ομάδα θα εκδώσει και διαθέσει με ευθύνη της, αποκλειστικά σε φιλάθλους της, το μέγιστο τρεις χιλιάδες (3.000) εισιτήρια, προοριζόμενα για όλες τις θύρες του Δημοτικού Γηπέδου Περιβολίων , συμπεριλαμβανομένων των εισιτηρίων διαρκείας και των προσκλήσεων, ήτοι: Ένα (1), δύο (2), τρία (3) και τέσσερα (4) θύρα.

2) Οι φίλαθλοι της Π.Α.Ε.ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ να καταλάβουν το σύνολο των θέσεων στις κερκίδες του γηπέδου.

3) Με ευθύνη της Π.Α.Ε.ΠΛΑΤΑΝΙΑ, να μην χορηγηθούν εισιτήρια για φιλάθλους της Π.Α.Ε.ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ ούτε συγκεκριμένη θύρα του γηπέδου.

4) Να μην ορισθεί συγκεκριμένη ζώνη ή τμήμα των κερκίδων του γηπέδου Περιβολίων, στην οποία θα διατίθενται εισιτήρια αποκλειστικά για φιλάθλους της Π.Α.Ε.ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ.

5) Τα λεωφορεία των αποστολών των διαγωνιζόμενων ομάδων, μετά την αποβίβαση των αθλητών και συνοδών, να αποχωρήσουν και να σταθμεύσουν στον χώρο στάθμευσης του καταστήματος ΄΄LIDL΄΄ ή σε άλλο κατάλληλο χώρο που θα υποδειχθεί από τον επικεφαλής των Αστυνομικών δυνάμεων και οι οδηγοί να παραμείνουν καθ΄ όλη την διάρκεια του αγώνα σε αυτά.

6) Με μέριμνα της Π.Α.Ε.ΠΛΑΤΑΝΙΑ τα μέλη και τυχόν επίσημοι της φιλοξενούμενης ομάδας, να φιλοξενηθούν στην θύρα των επισήμων  του γηπέδου Περιβολίων.

7) Οι θύρες του γηπέδου Περιβολίων να ανοίξουν δύο (2) ώρες πριν την ορισθείσα ώρα έναρξης του αγώνα, ήτοι την  15:15 ώρα της 05/01/2013.

8) Η Αστυνομική Διεύθυνση Χανίων να μεριμνήσει όπως την ημέρα του αγώνα και πριν την έναρξη των αστυνομικών μέτρων να διατεθεί στο γήπεδο όχημα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και η Π.Α.Ε.ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ να μεριμνήσει όπως την ημέρα του αγώνα και πριν την έναρξη των αστυνομικών μέτρων να διατεθεί στο γήπεδο ασθενοφόρο.

9) Η προσέλευση των φιλάθλων του ΠΛΑΤΑΝΙΑ να γίνει μεμονωμένα, χρησιμοποιώντας κατά κύριο λόγο τα μέσα μαζικής μεταφοράς.

10) Να πραγματοποιηθούν αυστηροί προέλεγχοι στους φιλάθλους σε δύο ή τρείς ζώνες περιμετρικά του γηπέδου Περιβολίων, ώστε να αποκλειστεί η μεταφορά εντός της εγκατάστασης απαγορευμένων ή άλλων επικίνδυνων αντικειμένων, καθώς και η απομάκρυνση όσων τυχόν θα στερούνται εισιτηρίων.

11) Να αποκλειστεί η πρόσβαση και η είσοδος στο γήπεδο Περιβολίων φιλάθλων που δεν διαθέτουν ονομαστικό ή σφραγισμένο από το Α.Τ. Χανίων εισιτήριο για τον εν λόγω αγώνα, καθώς επίσης και όσων βρίσκονται σε προφανή κατάσταση μέθης ή υπό την επήρεια ναρκωτικών ουσιών.

12) Οι φίλαθλοι που θα προσέλθουν στο γήπεδο για να παρακολουθήσουν τον αγώνα, να φέρουν  μαζί  τους  πέραν   του   εισιτηρίου   που  θα  κατέχουν  και  την αστυνομική ταυτότητα ή το διαβατήριο τους ή άδεια διαμονής εφόσον πρόκειται για αλλοδαπούς. 

13) Απαγορεύεται η κατάληψη διαδρόμων και κλιμάκων των εξεδρών από θεατές, καθώς και η κατοχή και διάθεση στο καταναλωτικό κοινό εμφιαλωμένων νερών, αναψυκτικών ποτών, χυμών και άλλων ροφημάτων γενικώς σε γυάλινες, μεταλλικές κ.λ.π. συσκευασίες πλην πλαστικών και χάρτινων, σύμφωνα με την υπ’αριθμ. 1/2007 Αγορανομική Διάταξη.

14) Να μην επιτραπεί η είσοδος στο γήπεδο Περιβολίων φιλάθλου φέροντα πανό ή πλακάτ με υβριστικό/προκλητικό/ρατσιστικό  ή αντεθνικό περιεχόμενο, σε ελληνικό ή ξενόγλωσσο κείμενο, καθώς και τα φέροντα στηρίγματα (κοντάρια).

15) Σε περίπτωση που αναρτηθούν στις κερκίδες πανό τα οποία περιέχουν υβριστικό περιεχόμενο, με μέριμνα της γηπεδούχου ομάδας και κατόπιν συνεννόησης με την Αστυνομία, αυτά να απομακρύνονται.

16) Να μην επιτραπεί η είσοδος στο γήπεδο Περιβολίων την ημέρα του αγώνα του ιδιωτικού προσωπικού ασφαλείας που θα προσληφθεί από την Π.Α.Ε.ΠΛΑΤΑΝΙΑ πριν από την ανάπτυξη των αστυνομικών δυνάμεων.

17) Αμφότερες οι Π.Α.Ε.ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ και ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ μέχρι την 11:00 ώρα της Πέμπτης 03/01/2013 να γνωστοποιήσουν στην Αστυνομική Διεύθυνση Χανίων και στο φαξ 2821028740 ή 2821028739 τα ακόλουθα στοιχεία:

   α) Ξενοδοχεία διαμονής των αποστολών των δύο ομάδων, ώρα αναχώρησης τους απ’ αυτά, καθώς και τους υπευθύνους των αποστολών (ονοματεπώνυμο-κινητό), την ημέρα του αγώνα, προκειμένου να διατεθούν αστυνομικές δυνάμεις και μέσα για την συνοδεία τους και καθοριστεί το δρομολόγιο μετάβασης τους στην αθλητική εγκατάσταση.

   β) Τα ονοματεπώνυμα και τους αριθμούς κινητών τηλεφώνων των εκπροσώπων – υπευθύνων τους, οι οποίοι την ημέρα διεξαγωγής του αγώνα να βρίσκονται στην αθλητική εγκατάσταση και να τελούν σε άμεση επικοινωνία-συνεργασία με τον Επικεφαλής των Αστυνομικών μέτρων προς αντιμετώπιση τυχόν προβλημάτων βίας.

   γ) Η Π.Α.Ε.ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ να προσλάβει σύμφωνα με τα καθοριζόμενα στο άρθρο 13 της υπ’αριθμ. 38404 από 18/08/2009 Κ.Υ.Α. «Έγκριση του Ενιαίου Κανονισμού Ασφαλείας Αθλητικών Εκδηλώσεων» σαράντα (40) άτομα προσωπικό ιδιωτικής ασφαλείας για την λήψη Αστυνομικών μέτρων από ώρα 14:45 της 05/01/2013, το οποίο θα συνεργάζεται με την αστυνομική αρχή για την επιβολή των λαμβανομένων μέτρων ευταξίας με ειδικότερα καθήκοντα ως αναλυτικά ορίζονται στο άρθρο 4 1Δ του Νόμου 2725/1999 όπως αυτό έχει προστεθεί – συμπληρωθεί – τροποποιηθεί και ισχύει μέχρι σήμερα, καθώς και να αποστείλει κατάσταση με στοιχεία ταυτότητας, τον αριθμό αδείας, τα ακριβή καθήκοντα, οι θέσεις του προσωπικού και την διεύθυνση κατοικίας του προσληφθέντος προσωπικού στην Αστυνομική Διεύθυνση Χανίων, στη Δ.Ε.Α.Β. και στη Διοργανώτρια Αρχή στην οποία επιπλέον θα συμπεριλαμβάνονται και οι οριζόμενοι από την Π.Α.Ε.ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ υπεύθυνοι κατά τομέα δραστηριότητας.

18) Οι Π.Α.Ε. ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ και ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ με κάθε πρόσφορο μέσο να γνωστοποιήσουν στους φιλάθλους τους το περιεχόμενο της παρούσας σύσκεψης.

19) Με μέριμνα της Π.Α.Ε.ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ θα δημιουργηθούν δύο (2) ροές με προστατευτικά κυκλιδώματα στην είσοδο της θύρας -3-.

20) Το Δημοτικό Γήπεδο Περιβολίων να είναι κατάλληλο από κάθε πλευρά ασφαλείας, απομακρύνοντας τυχόν αντικείμενα που ευρίσκονται περιμετρικά ή εντός αυτού, που μπορούν να χρησιμοποιηθούν από οπαδούς για την πρόκληση υλικών ζημιών ή και σωματικών βλαβών, ερχόμενοι σε απευθείας συνεννόηση και συνεργασία με διαχειριστές γηπέδου.

 21) Να ευρίσκονται και να κινούνται στα αποδυτήρια και στον αγωνιστικό χώρο μόνο όσοι έχουν την προβλεπόμενη άδεια πρόσβασης.

 22) Οι αθλητικές αποστολές να προσέλθουν στο γήπεδο μια (1) ώρα και τριάντα (30) λεπτά της ώρας νωρίτερα από την έναρξη της αθλητικής συνάντησης συνοδευόμενες από αστυνομική δύναμη.

 23)  Οι παραβάτες της Απόφασης αυτής διώκονται και τιμωρούνται, σύμφωνα με τις διατάξεις της παρ.7 του άρθρου 41Γ και παραγράφους 3 και 9 του άρθρου 41Δ και του άρθρου 41Ζ του Ν.2725/99, όπως τροποποιήθηκε και ισχύει. 

            Ο

Δ ι ε υ θ υ ν τ ή ς

ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ ΠΕΤΡΑΚΗΣ

Αστυνομικός Διευθυντής