Με «θετικό μάτι» εξετάζεται η παράταση πληρωμής των τελών κυκλοφορίας. Η προθεσμία λήγει κανονικά αύριο Δευτέρα 31 Δεκεμβρίου.

Ο γενικός γραμματέας Πληροφοριακών Συστημάτων, Χάρης Θεοχάρης, σε δηλώσεις του στην τηλεόραση του Σκάι, επιβεβαίωσε ότι εξετάζεται η παράταση, ενώ αποκάλυψε ότι από το επόμενο έτος θα εξετασθεί το ενδεχόμενο να αλλάξει η προθεσμία πάγιας ημερομηνίας καταβολής των τελών.

Το ενδεχόμενο που μελετάται είναι η προθεσμία αντί να είναι στο τέλος κάθε έτους, να μετατεθεί για την πρώτη εβδομάδα του Ιανουαρίου, ώστε να αποφεύγονται οι ουρές.

Σημειώνεται ότι περίπου το 60% των πολιτών που έχουν υποχρέωση να πληρώσουν τέλη κυκλοφορίας είχαν προσέλθει και εξοφλήσει τις οφειλές τους μέχρι τα μέσα της εβδομάδας.

Στη διάρκεια των τελευταίων ημερών σημειώθηκαν μεγάλες ουρές στα ταμεία των τραπεζών για την εξόφληση των τελών κυκλοφορίας.

Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, μέχρι το μεσημέρι της Πέμπτης 27 Δεκεμβρίου, είχαν αποσυρθεί περισσότερες από 70.000 πινακίδες ΙΧ (αύξηση κατά 15% σε σύγκριση με το αντίστοιχο περσινό διάστημα).

Ερωτηθείς ο κ. Θεοχάρης εάν ο αριθμός αυτός θα φτάσει τις 100.000, είπε ότι κατά πάσα πιθανότητα θα τις προσεγγίσει.

 

in.gr