Μέχρι και τον ηθοποιό Τζορτζ Κλούνεϊ κάλεσαν ως μάρτυρα υπεράσπισης οι δικηγόροι του Σίλβιο Μπερλουσκόνι, σε μια προσπάθεια να παρουσιάσουν μια κολακευτική εικόνα στην επερχόμενη δίκη για τις σεξουαλικές σχέσεις που είχε με ανήλικη ο Ιταλός πρωθυπουργός. Η σύντροφος του Κλούνεϊ, πάντως, που εκκλήθη και εκείνη να καταθέσει, αρνήθηκε ότι είχε παραστεί σε ένα από τα ροζ πάρτι του «Καβαλιέρε».

«Έχουμε προτείνει τον Τζορτζ Κλούνεϊ ως μάρτυρα» δήλωσε δικηγόρος που ασχολείται με την υπόθεση. Οι συνήγοροι του Σ.Μπερλουσκόνι έχουν καταθέσει λίστα με 78 ονόματα που θα ήθελαν να υπερασπιστούν τον «Καβαλιέρε».

Η λίστα περιλαμβάνει τέσσερις υπουργούς και προσωπικότητες από την ιταλική σόου-μπιζ.

Εκτός από τον Τζ.Κλούνεϊ, οι συνήγοροι υπεράσπισης ζήτησαν από την σύντροφο του Αμερικανού ηθοποιού, την Ιταλίδα, Ελιζαμπέτα Κανάλις, να καταθέσει υπέρ του Ιταλού πρωθυπουργού. Εκείνη πιστεύεται ότι δήλωσε πως δεν είχε πάει σε ένα από τα πάρτι του Ιταλού πρωθυπουργού, ενώ αναμένεται και η απάντηση του Τζορτζ Κλούνεϊ.

Η Καρίμα ελ-Μαχρούγκ, η νεαρή «Ρούμπι» είχε δηλώσει πως το ζεύγος είχε παραστεί σε ένα από τα πάρτι του Μπερλουσκόνι, μιας και η βίλα του διάσημου ηθοποιού βρίσκεται στην Ιταλία, στη λίμνη Κόμο.

Το ποιοι θα καταθέσουν θα καθοριστεί τελικά από τους δικαστές, αναφέρει το BBC.

Ο μεγιστάνας-πρωθυπουργός στις 6 Απριλίου καλείται να παρουσιαστεί ενώπιον των δικαστών του Μιλάνου για την έναρξη της δίκης του για το λεγόμενο «Ρούμπιγκεϊτ».

Οι εισαγγελείς της ιταλικής συμπρωτεύουσας δεν αποδέχθηκαν το αίτημα των συνηγόρων υπεράσπισης του «Καβαλιέρε» για αναβολή της ημερομηνίας της πρώτης δικάσιμου.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook