Η τελετή αποτέφρωσης της σορού της 23χρονης Ινδής που έπεσε θύμα ομαδικού βιασμού και ξυλοδαρμού στις 16 Δεκεμβρίου με αποτέλεσμα να υποστεί σοβαρά τραύματα και να πεθάνει λίγες ημέρες αργότερα πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Νέο Δελχί.

Η σορός της φοιτήτριας αποτεφρώθηκε, όπως ορίζει η ινδουιστική παράδοση, παρουσία των γονιών της και αξιωματούχων στην περιοχή Ντουάρκα, στο νοτιοδυτικό Νέο Δελχί.

Η σύντομη τελετή έγινε κάτω από αυστηρά μέτρα προστασίας λίγες ώρες μετά τη μεταφορά της σορού της νέα γυναίκας, σε επιχρυσωμένο φέρετρο, από την Σιγκαπούρη στην ινδική πρωτεύουσα.

Η κοπέλα είχε μεταφερθεί σε νοσοκομείο της Σιγκαπούρης για να αντιμετωπιστούν τα ιδιαίτερα σοβαρά τραύματά της. Όμως έχασε χθες Σάββατο τη μάχη για τη ζωή εξαιτίας πολλαπλής οργανικής ανεπάρκειας.

Στο αεροδρόμιο τους γονείς και τα αδέλφια της άτυχης κοπέλας υποδέχτηκαν ο πρωθυπουργός Μανμοχάν Σινγκ και η πρόεδρος του κόμματος του Κογκρέσου Σόνια Γκάντι.

Στους έξι δράστες του βιασμού--πέντε ενήλικες και ένας ανήλικος--απαγγέλθηκαν κατηγορίες για ανθρωποκτονία.news247.gr από ΑΠΕ-ΜΠΕ