Παράταση αναμένεται να παράσχει σήμερα το υπουργείο Οικονομικών στην προθεσμία για την καταβολή των τελών κυκλοφορίας 2013. Η παράταση δεν είναι γνωστό εαν θα αφορά και όσους φορολογούμενους σκοπεύουν να καταθέσουν τις πινακίδες κυκλοφορίας των αυτοκινήτων τους.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το 20% περίπου των φορολογουμένων δεν έχουν ακόμη καταβάλει τα τέλη κυκλοφορίας και – ως εκ τούτου – το υπουργείο Οικονομικών εξετάζει να δώσει προθεσμία έως τις 5 Ιανουαρίου στους πολίτες για να διευκολύνει τη διαδικασία καταβολής του φόρου.

Στη διάρκεια των τελευταίων ημερών σημειώθηκαν μεγάλες ουρές στα ταμεία των τραπεζών για την εξόφληση των τελών κυκλοφορίας. Εξάλλου, ο συνολικός αριθμός των πινακίδων κυκλοφορίας που θα αποσυρθούν αναμένεται να προσεγγίσει τις 100.000.

Σημειώνεται πως στην εφορία απευθύνονται μόνο όσοι φορολογούμενοι δεν έχουν λάβει ακόμη την άδεια κυκλοφορίας του οχήματος ή για οποιονδήποτε άλλον λόγο δεν βρίσκουν στο αρχείο της ΓΓΠΣ τα στοιχεία του Ι.Χ. τους.

Τέλος, το υπουργείο Οικονομικών εξετάζει από το επόμενο έτος να αλλάξει η προθεσμία πάγιας ημερομηνίας καταβολής τελών και, από το τέλος κάθε έτους, να μεταφερθεί στην πρώτη εβδομάδα του Ιανουαρίου.

newsbeast.gr-in.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook