Πρόβλημα στο σύστημα πέδησης είναι πιθανό να προκάλεσε το αεροπορικό δυστύχημα με το ρωσικό Τουπόλεφ, όταν κατά τη διαδικασία προσγείωσης ξέφυγε από το διάδρομο προσγείωσης, κόπηκε σε τρία κομμάτια και κατέληξε σε παρακείμενο αυτοκινητόδρομο, στοιχίζοντας τη ζωή σε 5 ανθρώπους.

Οι ερευνητές δήλωσαν ότι εξετάζουν το «μαύρο κουτί» του αεροσκάφους, προκειμένου να εξακριβώσουν τις πλήρεις συνθήκες του δυστυχήματος που σημειώθηκε το Σάββατο.

«Μετά την προσγείωση ο πιλότος χρησιμοποίησε όλα τα διαθέσιμα συστήματα πέδησης του αεροσκάφους, αλλά για κάποιο λόγο δεν σταμάτησε. Είναι πολύ πιθανό να υπήρξε πρόβλημα στις μηχανές ή στα φρένα », δήλωσε στο πρακτορείο Ιντερφάξ, μέλος της ομάδας των εμπειρογνωμόνων.

Σε περίπτωση που διαπιστωθεί ότι υπήρχε πρόβλημα στο σύστημα πέδησης, αυτό θα συνάδει με την προειδοποίηση που απηύθηνε στην κρατική εταιρεία Tupolev η ρωσική υπηρεσία ασφάλειας των πτήσεων για επιδιόρθωση των προβλημάτων στα φρένα αυτού του τύπου αεροσκάφους, γεγονός το οποίο μπορεί να προκάλεσε ατύχημα στις 21 Δεκεμβρίου όταν ένα Tu-204 με 70 επιβαίνοντες βγήκε από τον διάδρομο προσγείωσης του αεροδρομίου στη Σιβηρία.

Παρά τις κακές καιρικές συνθήκες και τον πάγο, το πλήρωμα του αεροσκάφους ήταν έμπειρο με πολλές ώρες πτήσεις, σύμφωνα με την ρωσική υπηρεσία ασφάλειας των πτήσεων.

Η Red Wings, ο στόλος της οποίας περιλαμβάνει εννέα από τα σοβιετικής κατασκευής Tu-204, δήλωσε σήμερα ότι δεν σκοπεύει να αποσύρει τα αεροσκάφη της.

Μία γυναίκα, το πέμπτο μέλος του πληρώματος του αεροπλάνου της Red Wing το οποίο ταξίδευε χωρίς επιβάτες, υπέκυψε σήμερα στα τραύματά της, ανακοίνωσε η εταιρεία.

Εν τω μεταξύ, μάχη να κρατηθούν στη ζωή δίνουν οι υπόλοιποι τρεις επιζήσαντες του αεροπορικού δυστυχήματος

Όπως δήλωσε στο ειδησεογραφικό πρακτορείο Ίντερφαξ ο Ανζορ Κουμπουτίγια, γιατρός στο τμήμα εκτάκτων περιστατικών του νοσοκομείου της Μόσχας, ένας νεαρός άνδρας που επέβαινε στο Τουπόλεφ και τραυματίστηκε σοβαρά χειρουργήθηκε με επιτυχία.

Πλάνα από το δυστύχημα κατέγραψε η κάμερα οδηγού ενός διερχόμενου αυτοκινήτου και στη συνέχεια το βίντεο ανέβηκε στο YouTube. Στα πλάνα διακρίνεται τμήμα του αεροσκάφους να χτυπάει ένα αυτοκίνητο το οποίο κινούνταν στον αυτοκινητόδρομο δίπλα στο αεροδρόμιο. Ο οδηγός του, πάντως, δεν τραυματίστηκε.

Το αεροσκάφος ερχόταν από την Τσεχία και σε αυτό επέβαιναν οκτώ άνθρωποι, όλοι μέλη του πληρώματος.

ethnos.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook