Συνεχίζει τις έρευνες η αστυνομία για την υπόθεση ανεύρεσης εκρηκτικών υλών υψηλής ισχύος, σε πολύ κοντινή απόσταση από την εξοχική κατοικία του προέδρου της Δημοκρατίας στο Κελλάκι.

Δεν αποκλείει μάλιστα το ενδεχόμενο να έχει αποτραπεί εγκληματική ενέργεια σε βάρος του προέδρου, ο οποίος θα μετέβαινε στην εξοχική του κατοικία χθες το απόγευμα.

Σύμφωνα με την αστυνομία, βρέθηκαν τρία κιλά εκρηκτικής ύλης ΤΝΤ και ένας πυροκροτητής. Τα εκρηκτικά ήταν στον δρόμο που οδηγεί στην εξοχική κατοικία του Προέδρου Χριστόφια, αλλά δεν ήταν συνδεδεμένα με πυροκροτητή, ο οποίος θα μπορούσε να συνδεθεί πολύ εύκολα και να ενεργοποιηθεί είτε με τηλεχειριστήριο, είτε με κινητό τηλέφωνο.

Η αστυνομία εντόπισε τα εκρηκτικά, αφού έλαβε πληροφορία ότι στο σημείο θεάθηκε αυτοκίνητο χωρίς αριθμούς εγγραφής και από το οποίο κατέβηκε ο συνοδηγός και τοποθέτησε τσάντα με τα εκρηκτικά κάτω από δένδρο.

Όλη η περιοχή είχε ερευνηθεί αλλά δεν προέκυψε οποιοδήποτε άλλο στοιχείο. Κατόπιν προτροπής των αρχών ασφαλείας, ο πρόεδρος της Δημοκρατίας, δεν θα μεταβεί στην εξοχική του κατοικία, μέχρι να διαλευκανθεί η υπόθεση.

nocomments.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook