Αμοιβή σε όποιον σκοτώσει τον αμερικανό πρεσβευτή στην Υεμένη και έναν αμερικανό στρατιώτη που υπηρετεί στην αραβική αυτή χώρα, προσφέρει το παρακλάδι της αλ Κάιντα στην Υεμένη, όπως ανέφερε οργάνωση η οποία παρακολουθεί ισλαμιστικές ιστοσελίδες.

Η αλ Κάιντα στην Αραβική Χερσόνησο (AQAP) ανακοίνωσε ότι θα προσφέρει τρία κιλά χρυσού για την δολοφονία του αμερικανού πρεσβευτή στη Σανάα, Τζέραλντ Φέιρσταϊν, ανακοίνωσε η οργάνωση παρακολούθησης ισλαμιστικών ιστοτόπων SITE, η οποία εδρεύει στις ΗΠΑ, επικαλούμενη ηχητικό ντοκουμέντο που δόθηκε στη δημοσιότητα από ενόπλους.

Η AQAP θα προσφέρει επίσης πέντε εκατομμύρια ριάλ (23.350 δολάρια) σε όποιον σκοτώσει κάποιον αμερικανό στρατιώτη στην Υεμένη, όπως ανέφερε.

Η επικήρυξη, η οποία θα ισχύσει για έξι μήνες, έγινε για "να ενθαρρυνθεί το μουσουλμανικό μας έθνος" και "να επεκταθεί ο ιερός πόλεμος (τζιχάντ)...", ανέφερε το SITE επικαλούμενο το ίδιο ηχητικό ντοκουμέντο.

Η AQAP που απαρτίζεται κυρίως από υεμενίτες και σαουδάραβες ενόπλους, θεωρείται από τις ΗΠΑ το πιο επικίνδυνο παρακλάδι του τρομοκρατικού δικτύου που ίδρυσε ο Οσάμα μπιν Λάντεν.

ethnos.gr