Καθοδόν για τη Βουλή βρίσκεται η πρόταση για συγκρότηση προανακριτικής επιτροπής για τον κ. Γιώργο Παπακωνσταντίνου και από λεπτό σε λεπτό αναμένεται η κατάθεσή της στον πρόεδρο του κοινοβουλίου Ευάγγελο Μεϊμαράκη.

Σύμφωνα με πληροφορίες θα ζητείται η περαιτέρω έρευνα για τον πρώην υπουργό και συγκεκριμένα για την πιθανή τέλεση των εξής αδικημάτων:

- Νόθευση εγγράφων

- Παράβαση καθήκοντος

Ειδικότερα, για το αδίκημα της νόθευσης και υπεξαγωγής εγγράφου θα περιγράφεται με κάθε λεπτομέρεια ο τρόπος που έφθασε η λίστα στην Ελλάδα το 2010 καθώς και οι εγκληματικοί χειρισμοί του κ. Παπακωνσταντίνου. Το γεγονός ότι ποτέ δεν την καταχώρησε επίσημα στο υπουργείο αλλά και το ότι «εξαφάνισε» το γνήσιο αρχείο. Θα καταλήγει τέλος με το ότι η «νόθευση» αφορά συγγενικά πρόσωπα του πρώην υπουργού.

Η παράβαση καθήκοντος έγκειται στο ότι ο κ. Παπακωνσταντίνου ποτέ δεν έδωσε την λίστα για ελέγχους στο ΣΔΟΕ με αποτέλεσμα το δημόσιο να χάσει έσοδα.

Πέραν αυτών στο κείμενο θα αναφέρεται ότι υπάρχουν «βάσιμες υπόνοιες» για το ότι η υπεξαγωγή έγινε προκειμένου ο πρώην υπουργός «να προσπορίσει όφελος» και ειδικότερα να έχουν «οικονομικό όφελος συγγενικά του πρόσωπα και ενδεχομένως 3α πρόσωπα». Θα επισημαίνεται δε ότι ο κ. Παπακωνσταντίνου είχε και την «δυνατότητα» και το «κίνητρο» για να προχωρήσει στην αλλοίωση της γνήσια λίστας.


protothema.gr