Ήταν μία πανδαισία ανθρώπινης συνύπαρξης. Άνθρωποι απ’ όλες τις ηπείρους, οικογένειες που μιλούν όλες τις γλώσσες, εδέσματα παραδοσιακά από την Ευρώπη, Ασία, Αφρική.
Επισκέπτες απ’ όλη την Κρήτη, που έρχονται για πολλοστή φορά να απολαύσουν την ατμόσφαιρα της αρμονικής συνύπαρξης όλων των λαών.

Παιδικό πρόγραμμα από νωρίς το απόγευμα με αποκορύφωση τη φωτογράφηση του κάθε παιδιού στην πελώρια ζεστή αγκαλιά του Άη Βασίλη. 400 μικροί όλων των ηλικιών έλαβαν δώρο και φωτογραφηθήκαν με τον αγαπημένο τους Άγιο.

Οικοδεσπότης ο Δήμαρχος Ρεθύμνης Γιώργης Χ. Μαρινάκης συνοδευόμενος από τη σύζυγό του κ. Τασούλα Δρανδάκη.

Ο Μητροπολίτης Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου κ.κ. Ευγένιος τίμησε με τη ζωντανή και ουσιαστική παρουσία του την εκδήλωση καθώς και ο βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ κ. Ανδρέας Ξανθός με τη σύζυγό του. Από πλευράς δημοτικών συμβούλων παραβρέθηκαν ο αντιδήμαρχος Τ. Παπαδουράκης, ο Γ. Βλαστός, ο Δ. Λαχνιδάκης καθώς και οι οργανωτές της εκδήλωσης Πέπη Μπιρλιράκη, Εύα Γαλεράκη, Αναστασία Αποστολάκη, Στέλιος Χαρκιανάκης και Στέλιος Σπανουδάκης.

Την εκδήλωση στήριξαν τα μέλη της Οργανωτικής Επιτροπής οι κ.κ. Σάρα Νίκολσον, Λούκ και Κέιτ Μπρούστεν, Μαρί Τριποδιανού, Ασμάν Κουμπάρα, Λόττε Φρατζεσκάκη.

Κατάμεστο το Σπίτι Πολιτισμού από Ρεθεμνιώτες, Γάλλους, Γερμανούς, Αυστριακούς, Ολλανδούς, Βέλγους, Ιταλούς, Σύριους, Πακιστανούς, Ινδούς, Νοτιοαφρικάνους, Καναδούς, Αλβανούς, Σέρβους, Βούλγαρους, Άγγλους, Σουηδούς, Νορβηγούς, Ιρλανδούς και Σκωτσέζους.

Η Μπαντίνα της Δημοτικής Φιλαρμονικής υπό τη διεύθυνση του Στέλιου Αποστολάκη άνοιξε το μουσικοχορευτικό πρόγραμμα, έλαβε δε το κάθε μέλος της από τον ίδιο το Δήμαρχο και το Γραφείο Πολιτισμού τιμητικούς επαίνους για την προσφορά τους στις πολιτιστικές δράσεις του Ρεθύμνου.

Ακολούθησε πρόγραμμα με χορούς και τραγούδια από τη Χαβάη, την Ινδία, τη Συρία και φυσικά την Κρήτη και την Ελλάδα. Αίσθηση προκάλεσε η 10χρονη Μαΐς από τη Συρία, η οποία απέδωσε ένα τραγούδι – κάλεσμα των παιδιών της πατρίδας της για σταμάτημα των εχθροπραξιών.

Η βραδιά έκλεισε με τη μουσική ποικιλία που μόνο ένας έμπειρος dj μπορεί να δώσει.

Υπόσχεση όλων, η Γιορτή αυτή που έχει καθιερωθεί σαν θεσμός πια και φέρνει στο Ρέθυμνο κόσμο απ’ όλη την Κρήτη, να διατηρήσει την ταυτότητά της και να εμπλουτίζεται συνεχώς.

Να σημειωθεί ότι όλη οργάνωση και υλοποίηση της γιορτής αυτήν είναι πάντα αμιγώς εθελοντική, από όλους για όλους!

\"\"

\"\"

\"\"

\"\"

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook