Με κέρδη 33,43% στον Γενικό δείκτη αποχαιρέτησε την χρονιά του 2012 το χρηματιστήριο πετυχαίνοντας την 10η καλύτερη επίδοση παγκοσμίως, ξεπερνώντας από τις Φιλιππίνες ( 33% ) και πίσω από την Νιγηρία με απόδοση (34% ).

Η οδός Αθηνών σε μια από τις δυσκολότερες χρονιές για την Ελλάδα πέτυχε την καλύτερη επίδοση μετά τον Ιούνιο, όταν ξεκίνησε η ανοδική πορεία στην αγορά ομολόγων και μετοχών, ύστερα από την διαφαινόμενη λύση που θα ερχόταν τους επόμενους μήνες. Το χρηματιστήριο αποτύπωσε τόσο το ναδίρ της ελληνικής οικονομίας, όταν οι καταθέτες έβγαζαν σε λογαριασμούς τα χρήματα.

Και είναι τραγική ειρωνεία ή παιχνίδι της τύχης, καθώς το τέλος του 2012 έφερε την λίστα Λαγκάρντ και τους υπεύθυνους της ενώπιον της δικαιοσύνης. Σ ότι αφορά την αγορά, ο Γενικός Δείκτης έκλεισε στις 907,90 μονάδες σημειώνοντας άνοδο 0,73%> Με βουτιά 4,44% η Εθνική Τράπεζα έκλεισε στα 1,29 ευρώ. Κέρδη 4,73% για την Coca- cola η οποία στήριξε τον Γενικό Δείκτη, ένα σχεδόν μήνα πριν από την αποχώρηση της μετοχής από την ελληνική αγορά. Κέρδη 2,14% για την MIG και 1,35% για την Frigoglass. Στα 18,8 εκατ. ευρώ ανήλθε ο όγκος συναλλαγών.

protothema.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook