Η ιταλική οικονομική αστυνομία (Guardia di Finanza) διεξάγει έρευνα σε βάρος του οίκου μόδας και κοσμημάτων Bulgari, για να εξακριβωθεί αν πρέπει να του ασκηθεί δίωξη για υποβολή ανακριβούς και ελλιπούς φορολογικής δήλωσης.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα σήμερα στον ιταλικό Τύπο, «υπάρχουν υποψίες ότι ο οίκος ενδέχεται να προέβη σε φοροδιαφυγή ύψους 70 εκατομμυρίων ευρώ».

Η εφημερίδα Ιλ Μεσατζέρο γράφει πως οι μέχρι τώρα έρευνες της οικονομικής αστυνομίας συγκλίνουν προς την διαπίστωση ότι ο γνωστός οίκος ειδών πολυτελείας χρησιμοποίησε τραπεζικούς λογαριασμούς στο Λουξεμβούργο και στην Ιρλανδία για να καταθέτει μέρος των εσόδων του, ώστε αυτά να μην φορολογούνται από το ιταλικό υπουργείο Οικονομικών.

Μετά την Πρωτοχρονιά θεωρείται πιθανό να αρχίσουν ανακρίσεις, από μέρους του εισαγγελέα της ιταλικής πρωτεύουσας, Πιερφιλίπο Λαβιάνι.

Ο οίκος Bulgari ιδρύθηκε τον 190 αιώνα από τον Σωτήριο Βούλγαρη, έναν Ηπειρώτη ο οποίος είχε μεταναστεύσει στην Ρώμη. Τον Μάρτιο του 2011 τον Bulgari αγόρασε ο γαλλικός όμιλος Lvmh έναντι 1,4 δισεκ. ευρώ.

newsbeast.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook