«Το 2013 η ελληνική αγορά θα έχει δύο όψεις, τη σκοτεινή που άφησε το 2012 και τη φωτεινή, της προσδοκίας που φέρνει κάθε καινούργιος χρόνος» αναφέρει στο πρωτοχρονιάτικο μήνυμά του ο πρόεδρος της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου (ΕΣΕΕ), Βασίλης Κορκίδης.

Ο κ. Κορκίδης εκτιμά ότι «παρά την ύφεση, η χρεοκοπία θα απομακρυνθεί ακόμα περισσότερο, ενώ δεν αποκλείεται το νέο έτος να αποτελέσει τη χρονιά-έκπληξη για την Ελλάδα».

Σημειώνει ακόμη ότι «το ελληνικό εμπόριο, αν και δοκιμάζεται σκληρά, είναι έτοιμο να στηρίξει την αναπτυξιακή διαδικασία της χώρας και να διασώσει τη χειμαζόμενη ελληνική αγορά» και προσθέτει ότι οι Έλληνες έμποροι προσπαθούν να είναι αισιόδοξοι και πιστεύουν ότι «το 2013 θα είναι η χρονιά λήξης του οικονομικού πολέμου και τερματισμού των πολιτικών λιτότητας που τροφοδοτούν εντάσεις στην αγορά».

Αναφερόμενος στη χρονιά που φεύγει, ο πρόεδρος της ΕΣΕΕ τονίζει ότι, δυστυχώς, το 2012 αφήνει τη χώρα και τον εμπορικό κόσμο λαβωμένο.

«Η χρονιά που πέρασε σηματοδότησε την είσοδο της ελληνικής Μμε επιχειρηματικότητας σε συνθήκες βαθιάς ύφεσης. Ταυτόχρονα, όμως, φανέρωσε την αποφασιστικότητα των Ελλήνων εμπόρων να διεκδικήσουν ένα καλύτερο μέλλον για τις επιχειρήσεις τους και το αίσθημα αλληλεγγύης που είναι γερά εδραιωμένο στην ελληνική κοινωνία. Το σκοτεινό νέφος από τα καυσόξυλα μπορεί να καταδεικνύει την οικονομική μας κατάσταση, ωστόσο ελπίζουμε ότι η νέα χρονιά θα φέρει… το αεράκι που θα το διαλύσει άπαξ και διά παντός» δηλώνει χαρακτηριστικά.

 

zougla.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook