Σύσκεψη με θέμα την «Αποκατάσταση Ζημιών από τη Θεομηνία της 11ης Δεκεμβρίου 2010 στην παραλία Αμμουδάρας» πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα, στο γραφείο του Δημάρχου Αγίου Νικολάου κ. Δημήτρη Κουνενάκη.

Τα προβλήματα

Στη σύσκεψη έγινε λεπτομερής αναφορά και ενημέρωση σχετικά με την καταγραφή των ζημιών που προκλήθηκαν από τη σφοδρή θαλασσοταραχή της 11ης και 12ης Δεκεμβρίου 2010 οι οποίες εστιάζονται, όπως έχει καταγραφεί στην έκθεση της Τεχνικής Υπηρεσίας, στην κατάρρευση μεγάλου τμήματος του παραλιακού τοίχου σε μήκος 100 μέτρων.

Η τεχνική έκθεση που έχει συντάξει η Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Αγίου Νικολάου περιέχει την περιγραφή των ζημιών, τις προτάσεις αποκατάστασης και την προεκτίμηση της δαπάνης η οποία ανέρχεται περίπου στις 40.000 € ευρώ και έχει ήδη σταλεί στις αρμόδιες υπηρεσίες της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης και ζητείται η εκταμίευση των χρημάτων.

Αποφάσεις

Στη συνάντηση συμφωνήθηκε επίσης ότι ο φορέας του έργου θα είναι η ΔΕΣΕ, δεδομένου ότι οι εργασίες αποκατάστασης αφορούν κυρίως τον εθνικό δρόμο ενώ παράλληλα θα υπάρξει συνεργασία με τις Υπηρεσίες του Δήμου ώστε στα πλαίσια της κατασκευής του δρόμου να γίνει και η αποκατάσταση της αισθητικής παρέμβασης, του πεζόδρομου και των παρτεριών με τα καλλωπιστικά φυτά, που προϋπήρχαν.


Σημειώνεται ότι στη συνάντηση παραβρέθηκαν οι Αντιδήμαρχοι Αγίου Νικολάου κ. Μιχάλης Κερούλης και κ. Μιχάλης Σγουρός, ο Διευθυντής των Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου κ. Βασίλης Κοζυράκης, ο κ. Κωστής Πετράκης, πολιτικός μηχανικός από τη ΔΕΣΕ Κρήτης, οι κ. Μαρία Λουκαράκη και ο κ. Μπαρμπούνης Γιώργος από την Τεχνική Υπηρεσία, ο κ. Χρήστος Τζώρτζης πρόεδρος του τοπικού συμβουλίου Κριτσάς, ο κ. Βάρδας Γιώργος, μέλος του Δ.Σ. της ΔΑΕΑΝ και ο πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Αμμουδάρας κ. Γιώργος Βάρδας.