Ενα νέο «λογαριασμό» αποτελούμενο από 12 υπέρογκα χαράτσια θα κληθούν να πληρώσουν στην Εφορία οι φορολογούμενοι μέσα στο 2013. Πρόκειται για φόρους συνολικού ύψους 14 δισ. ευρώ που έχουν ήδη επιβληθεί ή πρόκειται να επιβληθούν επί των εισοδημάτων και των περιουσιακών στοιχείων περίπου 5,6 εκατ. νοικοκυριών με βάση παλαιούς και νέους «μνημονιακούς» νόμους.

\"\"

Πάντως, όπως γράφει ο «Ελεύθερος Τύπος», οι περισσότεροι πολίτες δεν έχουν ακόμη καταφέρει να αποπληρώσουν εμπρόθεσμα ούτε καν τα προηγούμενα «μνημονιακά» χαράτσια. Οι υπέρογκοι φόροι που ανέγραφαν τα εκκαθαριστικά σημειώματα φόρου εισοδήματος, εισφοράς αλληλεγγύης και τέλους επιτηδεύματος του οικονομικού έτους 2012, αλλά και πλήθος άλλων άμεσων και έμμεσων φόρων που αυξήθηκαν ή επιβλήθηκαν για πρώτη φορά με βάση τα προηγούμενα Μνημόνια και Μεσοπρόθεσμα Προγράμματα Δημοσιονομικής Προσαρμογής, δεν κατέστη δυνατό να εξοφληθούν από τα εκατομμύρια υπερχρεωμένα νοικοκυριά, στα οποία επιβλήθηκαν.

Το αποτέλεσμα ήταν, κατά το διάστημα Ιανουαρίου-Νοεμβρίου 2012, τα νέα ληξιπρόθεσμα χρέη προς το Δημόσιο να ανέλθουν στα 12 δισ. ευρώ και το συνολικό ύψος των χρεών προς το Δημόσιο να φθάσει στο ύψος-ρεκόρ των 55,5 δισ. ευρώ στις 30/11/2012, όπως προκύπτει από τα αναλυτικά στοιχεία της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων. Εξάλλου, την τραγική οικονομική κατάσταση στην οποία έχουν περιέλθει οι Ελληνες πολίτες αποτυπώνουν και τα στοιχεία της ΓΓΠΣ τα οποία δείχνουν ότι το 24% των επιχειρήσεων της χώρας, δηλαδή περίπου 240 χιλιάδες επιχειρήσεις, δεν έχουν υποβάλλει περιοδικές δηλώσεις ΦΠΑ!

real.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook