Στις καθιερωμένες ευχές με τους δημοσιογράφους, πρώτη ημέρα του χρόνου, στο προεδρικό μέγαρο, ο Κάρολος Παπούλιας στάθηκε στο ζήτημα της φοροδιαφυγής τονίζοντας ότι: «Με απασχολεί επανειλημμένως, μίλησα γι΄αυτό και νομίζω ότι αν δεν αντεπεξέλθουμε στην αντιμετώπισή του εκείνοι που υποφέρουν θα μας δείχνουν με το δάχτυλο».

Ο πρόεδρος της Δημοκρατίας πρόσθεσε: «Πρέπει να υπάρξει ανάπτυξη. Να υπάρξει κοινωνική ομόνοια. Και αυτό είναι σημαντικό γιατί χωρίς συνοχή και κοινωνική ομόνοια δεν μπορούμε να έχουμε αυτή την ανάπτυξη». Σε ερώτηση δημοσιογράφου αν ο έλεγχος πρέπει να γίνεται όσο ψηλά κι αν φτάνουν κάποια σκάνδαλα και κάποια φαινόμενα φοροδιαφυγής ο κ. Κάρολος Παπούλιας αποκρίθηκε: «Εγώ τουλάχιστον, προσωπικά, είμαι υπέρ».

Επίσης, ο πρόεδρος της Δημοκρατίας αναφέρθηκε και στο επικείμενο ταξίδι του στο Βερολίνο όπου θα συναντηθεί με τον Γερμανό ομόλογό του. «Στο Βερολίνο πηγαίνω μεθαύριο για να συναντηθώ με τον κ. Γκάουχ. Με προσκάλεσε να κλείσουμε μαζί τη μεγάλη έκθεση για την Ολυμπία. Θα μιλήσουμε επί παντός επιστητού», τόνισε ο κ. Παπούλιας.

 

real.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook