Την λήψη ενεργειών για την διαλεύκανση της υπόθεσης του πλοίου «Μαρία» και την απελευθέρωση των ναυτικών που κρατούνται ζητούν από το υπουργείο εξωτερικών και οι έλληνες διά του βουλευτή κ.Αυγενάκη.

Η συγκλονιστική ιστορία των τριών κρητικών έφτασε στη Βουλή, μέσω ερώτησης του Βουλευτή προς τον αρμόδιο Υπουργό.

Το χρονικό της ιστορίας

Από τις 9 Μαρτίου 2011 κρατείται στο λιμάνι Jose της Βενεζουέλας το φορτηγό πλοίο «Maria L.», με ελληνική σημαία, μαζί με το πλήρωμά του από τις αρχές της χώρας, καθώς ύστερα από έλεγχο που πραγματοποίησαν δύτες, κατ’ απαίτηση της διεύθυνσης του λιμανιού και με τη σύμφωνη γνώμη της εταιρείας, βρέθηκαν στα ύφαλά του 353 δέματα με ναρκωτική ουσία -πιθανότατα κοκαΐνη-, συνολικού βάρους 417,6 κιλών.

Ο έλεγχος των αρχών της Βενεζουέλας στο πλοίο πραγματοποιήθηκε μετά το πέρας της φόρτωσής του με παραπροϊόν διύλισης πετρελαίου. Το λιμάνι προορισμού του φορτίου ήταν το Terneuzen της Ολλανδίας και στη συνέχεια το Immigram της Μεγάλης Βρετανίας.

Σύμφωνα με την Χιώτικη πλοιοκτήτρια εταιρεία «Βροντάδος Shipping», συμφερόντων Μαθιώ Δημητρίου Λω, η οποία έχει ενημερώσει για το θέμα τις ελληνικές αρχές, για να τοποθετηθούν τα ναρκωτικά στο συγκεκριμένο σημείο χρειάζεται να είναι κανείς δύτης και να έχει εξειδικευμένες γνώσεις.

Σημειώνεται μάλιστα ότι η συγκεκριμένη πρακτική συνηθίζεται από δύτες των καρτέλ ναρκωτικών που τοποθετούν μάλλον με ηλεκτροσυγκόλληση ναρκωτικά στα ύφαλα πλοίων υπεράνω κάθε υποψίας, γεγονός που δηλώνει τη σοβαρότητα της κατάστασης. Σημειώνεται ότι στο πλοίο επέβαιναν συνολικά 20 ναυτικοί, εκ των οποίων 12 είναι Έλληνες.

Η ερώτηση όπως διατυπώθηκε στη Βουλή

Κατόπιν των ανωτέρω, και δεδομένου ότι το πλοίο και το πλήρωμά του είναι τα θύματα σε αυτή την περίπτωση,

Ερωτάται ο Αρμόδιος Υπουργός

Προτίθεται το Υπουργείο όπως προχωρήσει στις απαραίτητες ενέργειες προκειμένου να διαλευκανθεί το ζήτημα του πλοίου «Maria L.» της εταιρείας Βροντάδος, προκειμένου να απελευθερωθούν οι ναυτικοί που δεν φέρουν καμία ευθύνη για το συμβάν;

Τι ενέργειες έχουν γίνει έως σήμερα και ποια ενημέρωση υπάρχει από τις αρχές της Βενεζουέλας;

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook