Προσωρινά κλειστό βρίσκεται το διεθνές αεροδρόμιο του Χαλεπίου, πολυπληθέστερης πόλης της Συρίας, λόγω αλλεπάλληλων επιθέσεων από αντάρτες, όπως δήλωσε στο γαλλικό πρακτορείο AFP ένας αξιωματούχος του αερολιμένα.

«Λαμβάνουν χώρα συνεχιζόμενες απόπειρες από αντιστασιακούς αντάρτες να στοχεύσουν πολιτικά αεροσκάφη, [γεγονός] που θα προκαλούσε ανθρωπιστική καταστροφή», σχολίασε χαρακτηριστικά η πηγή του AFP, ζητώντας να μην κατονομαστεί, προσθέτοντας πως το αεροδρόμιο θα παραμείνει κλειστό για ένα «πολύ βραχύβιο χρονικό διάστημα», έως ότου οι κυβερνητικές δυνάμεις να ανακτήσουν τον έλεγχο του περιβάλλοντα χώρου.

Από την πλευρά τους, οι αερολιμενικές αρχές διαβεβαιώνουν πως το αεροδρόμιο τέθηκε εκτός λειτουργίας προκειμένου να πραγματοποιηθούν εργασίες συντήρησης στο διάδρομο απογείωσης-προσγείωσης και σε άλλες εγκαταστάσεις.

Οι συγκρούσεις στο Χαλέπι, που είναι το κυριότερο εμπορικό κέντρο στην ανταρτο-κρατούμενη βόρεια Συρία, έχουν περιέλθει σε αδιέξοδο, αφότου οι αντικαθεστωτικοί εξαπέλυσαν μία μεγάλη επίθεση για την κατάληψη της πόλης στα μέσα Ιουλίου.

 

skai.gr