Αν νομίζεις ότι μια μαλακή και ενυδατωμένη επιδερμίδα είναι \”όνειρο θερινής νυκτός\” για σένα, τότε ετοιμάσου να εκπλαγείς ευχάριστα γιατί -χωρίς καμία αμφιβολία- κάνεις λάθος.

Όποιος και αν είναι ο λόγος για τον οποίο το δέρμα σου είναι ξηρό, υπάρχουν τρόποι με τους οποίους μπορείς να βελτιώσεις την κατάσταση. Εδώ αναλύονται εκείνοι που έχουν να κάνουν με το μπάνιο ή το ντους σου.

Πρόσεξε τη θερμοκρασία

Το πολύ ζεστό μπάνιο μπορεί όντως να είναι άκρως χαλαρωτικό, όμως στο δέρμα σου δεν κάνει καθόλου καλό καθώς το μόνο που \”καταφέρνει\” είναι να… στραγγίσει όλη την υγρασία και τα έλαια από το δέρμα σου αφήνοντάς το στεγνωμένο, στεγνό και… σκασμένο.

Όσο δύσκολο και να σου φαίνεται, φρόντισε να κάνεις μπάνιο με χλιαρό νερό καθώς και να περιορίσεις την όλη διαδικασία στα 15 λεπτά -και ακόμη λιγότερο αν πρόκειται για ντους.

Ξέχνα τη σαπουνάδα

Σε ποιον δεν αρέσει ένα πλούσιο αφρόλουτρο. Είναι κάτι που όλο ονειρευόμαστε αλλά σπάνια απολαμβάνουμε. Και καλά κάνουμε, υποστηρίζουν οι ειδικοί καθώς \”όσο περισσότερη είναι η σαπουνάδα στην μπανιέρα, τόσο πιο πολύ στραγγίζει την επιδερμίδα από τα υγρά της.

Αντί για αφρόλουτρο, χρησιμοποίησε εναλλακτικά κάποια έλαια μπάνιου πουν θα ενυδατώσουν υπέροχα το σώμα σου ή κάποιο χαλαρωτικό σκεύασμα από πλιγούρι (!) ή σκόνη γάλακτος. Θα το απολαύσεις χωρίς να κάνεις κακό στο δερματάκι σου…

Το νου σου στο… ξύρισμα

Αν είσαι ανάμεσα στις γυναίκες που χρησιμοποιούν ακόμη το ξυραφάκι, φρόντισε να κάνεις πράξη αυτό που ακούς σίγουρα τόσα χρόνια αλλά δεν λες να εφαρμόσεις με τίποτα… Το ξύρισμα πρέπει να γίνεται με τη φορά της τρίχας και όχι… κόντρα, όπως προτιμούν οι περισσότεροι για πιο ριζικό αποτέλεσμα.

Επίσης, αντί για σαπούνι, χρησιμοποίησε έναν αφρό ή τζελ ξυρίσματος. Δοκίμασε μερικούς ώσπου να καταλήξεις σε εκείνον που ταιριάζει καλύτερα στο δέρμα σου.

Πρόσεξε πώς σκουπίζεσαι

Όταν τελειώνεις το ντουσάκι ή το μπανάκι και αρπάζεις την πετσέτα, τυλίξου χαλαρά σε αυτή αλλά -προς Θεού- μην αρχίσεις το… τρίψιμο.

Ταμπονάρισε όμορφα και χαλαρά το σώμα σου και μην ασκείς πίεση γιατί έτσι χάνεται η όποια ενυδάτωση έχεις κερδίσει από το μπάνιο.

Μην ξεχνάς ποτέ -μα ποτέ- την κρέμα

Το τελευταία και πιο σημαντικό βήμα είναι η ενυδατική κρέμα μετά το μπάνιο και δεν πρέπει να παραλείπεται ποτέ. Αν βαριέσαι ή το ξεχνάς συνέχεια, κάνε μια πονηριά: βρες ένα προϊόν με τη μυρωδιά που προτιμάς και απόλαυσε αυτή την \”δύο σε ένα\” ευκαιρία. Και ενυδάτωση κα το τέλειο άρωμα… Τέλεια ιδέα!

womenonly.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook