Η οικογένεια ενός Τυνήσιου υπαξιωματικού, ο οποίος ανακοινώθηκε από τις αρχές ότι αυτοκτόνησε ενώ τελούσε υπό κράτηση, ζήτησε να γίνει νεκροψία στη σορό του, καθώς έχει υποψίες ότι είχε υποστεί βασανιστήρια, δήλωσε σήμερα η πρόεδρος της Τυνησιακής Ένωσης κατά των Βασανιστηρίων (ATCT).

«Η οικογένεια αξιώνει να της δοθούν εξηγήσεις για τα σημάδια άσκησης βίας που παρατηρήθηκαν στην σορό του Μπάντρι Τλίλι», δήλωσε η δικηγόρος Ράντχια Νασράουϊ, σημειώνοντας ότι «αναμένει τα αποτελέσματα της νεκροψίας για να ενεργήσει».

Ο υπαξιωματικός, ο οποίος ήταν ύποπτος για σχέσεις με ένοπλη οργάνωση «Τζεντούμπα» και συνελήφθη την Τετάρτη για να ανακριθεί, αυτοκτόνησε το Σάββατο, αφού ομολόγησε την ενοχή του, σύμφωνα με την ανακοίνωση των αρχών.

Πάντως σειρά από βίντεο που δημοσιοποίησε η οικογένεια του υπαξιωματικού στο Facebook δείχνουν σημάδια άσκησης βίας.

«Ζητήσαμε να γίνει νεκροψία αφού εντοπίσαμε σημάδια άσκησης βίας στην σορό, κυρίως στο κεφάλι», διευκρίνισε ένα μέλος της οικογένειας του υπαξιωματικού.

«Θα αφήσουμε τη δικαιοσύνη να μεριμνήσει για το θέμα μετά τα αποτελέσματα της νεκροψίας», πρόσθεσε, σημειώνοντας ότι η τελευταία τηλεφωνική επικοινωνία που είχε ο εκλιπών με την οικογένειά του διακόπηκε απότομα.

Η χρήση βασανιστηρίων είναι μια πρακτική που συνεχίζεται στην Τυνησία και μετά την πτώση του προέδρου Ζιν ελ Αμπιντίν Μπεν Άλι τον Ιανουάριο του 2011, σύμφωνα με την ATCT και άλλες μη κυβερνητικές οργανώσεις προάσπισης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

newsbeast.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook