Την έντονη αντίδραση του δήμου Μινώα Πεδιάδας Ηρακλείου προκάλεσε η αιφνιδιαστική επίσκεψη του Εισαγγελέα Ηρακλείου κ.Μαρκάκη, στα σφαγεία Αρκαλοχωρίου .Μάλιστα ο δήμαρχος Ζαχαρίας Καλογεράκης θα παραδώσει σήμερα τα κλειδιά των σφαγείων στον κ.Εισαγγελέα «προκειμένου να διαχειριστεί ο ίδιος τη λειτουργία τους και να προχωρήσει στην άμεση λύση του προβλήματος, όπως ο ίδιος νομίζει.»
Συγκεκριμένα το πρωί της Τρίτης 29/3 ο Εισαγγελέας Ηρακλείου επισκέφθηκε αιφνιδιαστικά τα σφαγεία, όπου σύμφωνα με πληροφορίες, στους εσωτερικούς χώρους δεν διαπιστώθηκαν σοβαρά προβλήματα, αντίθετα με τους εξωτερικούς χώρους όπου διαπιστώθηκαν σοβαρές ρυπάνσεις της περιοχής. 
Μάλιστα ο κ.Εισαγγελέας έδωσε εντολή για έκδοση εντάλματος σύλληψης του προέδρου της δημοτικής εταιρείας που διαχειρίζεται τα σφαγεία.
Όμως σε ανακοίνωσή του ο δήμαρχος Μινώα Πεδιάδας κ.Ζαχαρίας Καλογεράκης αναφέρει τα εξής : 
« Είναι γνωστό σε όλους ότι εδώ και δεκαπέντε χρόνια τα σφαγεία Αρκαλοχωρίου λειτουργούν χωρίς την απαραίτητη άδεια και δίχως να πληρούν τους αναγκαίους περιβαλλοντικούς όρους. 
Για το γεγονός αυτό είναι ενήμερη η νέα Δημοτική Αρχή Μινώα Πεδιάδας, η οποία στο πρόγραμμα που παρουσίασε στους πολίτες στη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου είχε συμπεριλάβει δέσμευση για τον εκσυγχρονισμό και την αναβάθμιση των σφαγείων, σε συνεργασία με την Περιφέρεια Κρήτης στην οποία ανήκουν από κοινού, δείχνοντας τη βούλησή της για την εξεύρεση οριστικής λύσης.
Ωστόσο, σήμερα, χωρίς καμία ενημέρωση της Δημοτικής Αρχής, ο Εισαγγελέας Ηρακλείου με υπηρεσιακούς παράγοντες της Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας της Περιφέρειας επισκέφθηκε τα σφαγεία Αρκαλοχωρίου, τη λειτουργία των οποίων η νέα Δημοτική Αρχή παρέλαβε τις τελευταίες είκοσι μέρες. 
Για το ευαίσθητο αυτό θέμα, που παραμένει άλυτο εδώ και δεκαπέντε χρόνια, η Δημοτική Αρχή περίμενε τουλάχιστον τη συνεργασία με τον κ. Εισαγγελέα, προκειμένου να προγραμματιστούν από κοινού λύσεις για τη σωστή λειτουργία των σφαγείων προς όφελος των πολιτών, των εργαζομένων και των καταναλωτών, ειδικά ενόψει Πάσχα. 
Αντί αυτού ο κ. Εισαγγελέας προτίμησε να δώσει εντολή για την έκδοση εντάλματος σύλληψης του Προέδρου της δημοτικής εταιρείας, που πριν από λίγες μέρες παρέλαβε τη λειτουργία των σφαγείων. Και όλα αυτά την ώρα που η Δημοτική Αρχή φροντίζει έμπρακτα για τη δρομολόγηση λύσεων στο χρονίζον αυτό ζήτημα, μέσω και της επικείμενης ψήφισης του προϋπολογισμού του Δήμου στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου που έχει προγραμματιστεί για την ερχόμενη Παρασκευή.
Η νέα Δημοτική Αρχή δεν είναι ούτε παράνομη ούτε κατάδικη για ένα μείζον ζήτημα δεκαπέντε ετών. Για το λόγο αυτό ο Δήμαρχος Μινώα Πεδιάδας θα πραγματοποιήσει αύριο επίσκεψη στο γραφείο του κ. Εισαγγελέα, όπου και θα του παραδώσει το κλειδί των σφαγείων, προκειμένου να διαχειριστεί ο ίδιος τη λειτουργία τους και να προχωρήσει στην άμεση λύση του προβλήματος, όπως ο ίδιος νομίζει….»

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook