Περισσότεροι από 2 εκατομμύρια ιδιοκτήτες ΙΧ πλήρωσαν τέλη κυκλοφορίας στο τριήμερο της Πέμπτης, της Παρασκευής και της Δευτέρας σύμφωνα με δηλώσεις του γενικού γραμματέα Πληροφοριακών Συστημάτων Χάρη Θεοχάρη στον ΣΚΑΪ.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τον κ. Θεοχάρη, την Πέμπτη πάνω από 860.00 ιδιοκτήτες ΙΧ κατέβαλαν τέλη κυκλοφορίας, την Παρασκευή πάνω από 800.000 και τη Δευτέρα 400.000 ιδιοκτήτες ΙΧ. «Πρακτικά είμαστε εντός στόχων (σ.σ όσον αφορά τα έσοδα από την είσπραξη των τελών κυκλοφορίας) τόνισε ο κ. Θεοχάρης, εξηγώντας ότι η παράταση μέχρι τις 8 Ιανουαρίου (τόσο για την προθεσμία πληρωμής των τελών κυκλοφορίας όσο και για την κατάθεση των πινακίδων) δόθηκε για να εξυπηρετηθεί ο κόσμος.

Μάλιστα, ο κ. Θεοχάρης επισήμανε ότι το 40% των τελών πληρώθηκε εφέτος μέσω εναλλακτικών δικτύων (web banking) με εκατοντάδες χιλιάδες εργατοώρες κερδισμένες.

Στο μεταξύ, πρόστιμο 250 ευρώ θα επιβάλλει το υπουργείο Οικονομικών σε όσους έχουν ανασφάλιστα αυτοκίνητα είπε στο ΣΚΑΪ ο εκπρόσωπος του κλάδου αυτοκινήτων στην Ένωση Ασφαλιστικών Εταιρειών Ελλάδας (ΕΑΕΕ), Κωνσταντίνος Μπερτσιάς.

Σε περίπτωση που αγνοήσουν τη σύσταση για ασφάλιση του αυτοκινήτου τους, θα τους αφαιρούνται οι πινακίδες και η άδεια κυκλοφορίας και θα κληθούν να πληρώσουν διπλάσιο πρόστιμο.

Σημειώνεται ότι η γενική γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων του ΥΠΟΙΚ θα ολοκληρώσει έως τα τέλη Μαρτίου τους ελέγχους εντοπισμού όσων δεν έχουν καταβάλει τα τέλη κυκλοφορίας του 2013 και θα προχωρήσει στον εντοπισμό ανασφάλιστων οχημάτων διασταυρώνοντας τα δεδομένα αυτά με δεδομένα της ΕΑΕΕ.

Προκαταρκτική διασταύρωση που έχει ήδη διενεργηθεί έχει δείξει πως υπάρχει έλλειμμα 2 εκατομμυρίων οχημάτων, στα οποία όμως περιλαμβάνονται και κάποια που εξαιρούνται της νομοθεσίας για την υποχρεωτική ασφάλιση για υλικές ζημιές και σωματικές βλάβες (οχήματα δημόσιας χρήσης, περιπολικά της αστυνομίας κ.λπ.).

 

skai.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook