Το γαλλικό σατιρικό περιοδικό Charlie Hebdo δημοσίευσε την Τετάρτη μια 64σέλιδη ειδική έκδοση του περιοδικού αφιερωμένη στη ζωή του Μωάμεθ.

To εβδομαδιαίο έντυπο είχε δημοσιεύσει το Σεπτέμβριο σκίτσα του Μωάμεθ, με αποτέλεσμα να ξεσπάσουν αναταραχές σε όλο τον μουσουλμανικό κόσμο και πρεσβείες της Γαλλίας να αναστείλουν τη λειτουργία τους.

Το Σεπτέμβριο σημειώθηκαν βίαιες διαδηλώσεις σε χώρες του μουσουλμανικού κόσμου, και εξαιτίας της προβολής μίας ταινίας αμερικανικής παραγωγής, η οποία εμφάνιζε το Μωάμεθ βίαιο, γυναικά και μέθυσο.

Από την πλευρά του, ο εκδότης του γαλλικού περιοδικού Στεφάν Σαρμπονιέ ισχυρίστηκε ότι την ειδική έκδοση έχει επιμεληθεί ένας γαλλοτυνήσιος κοινωνιολόγος.

«Είναι μια βιογραφία, που έχει την έγκριση του Ισλάμ, αφού δημιουργήθηκε από Μουσουλμάνους» ισχυρίστηκε ο Σαρμπονιέ, ο οποίος και είναι και ο εικονογράφος του εξωφύλλου του περιοδικού που απεικονίζει τον Μωάμεθ με μια καμήλα στην έρημο.

«Για να γελάσουμε με τον χαρακτήρα αυτόν, είναι καλύτερά να τον ξέρουμε. Ενώ ξέρουμε πολλά πράγματα για τη ζωή του Ιησού, δεν ξέρουμε τίποτα με τον Μωάμεθ» πρόσθεσε.

Υπενθυμίζεται ότι το Κοράνι, το ιερό βιβλίο των μουσουλμάνων, απαγορεύει την απεικόνιση του Μωάμεθ.

 

skai.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook