Για εξηγήσεις καλούνται από τον οικονομικό εισαγγελέα Γρηγόρη Πεπτόνη οι συγγενείς του πρώην υπουργού Οικονομικών Γιώργου Παπακωνσταντινου, οι οποίοι είναι οι δικαιούχοι των επίμαχων λογαριασμών στην HSBC , που εμπεριέχονται στη νέα λίστα Λαγκάρντ.

Η εξαδέλφη του κ. Παπακωνσταντίνου, Ελένη, ο σύζυγος της Συμεών Συκιαρίδης και ο Ανδρέας Ρωσσώνης, σύζυγος της άλλης εξαδέλφης του κ. Παπακωνσταντινου, θα κληθούν να εξηγήσουν εάν τα ποσά που βρίσκονται στους τραπεζικούς τους λογαριασμούς είναι νόμιμα καθώς και εάν έχουν φορολογηθεί.

Διενεργείται εξονυχιστικός φορολογικός έλεγχος από το ΣΔΟΕ, υπό την εποπτεία των οικονομικών εισαγγελέων, στα περιουσιακά στοιχεία των συγγενών του πρώην υπουργού.

Παράλληλα από τους οικονομικούς εισαγγελείς θα κληθούν ως μάρτυρες και οι γραμματείς του κ. Παπακωνσταντίνου, στους οποίους είχε παραδώσει τη λίστα Λαγκαρντ αμέσως μετά την παραλαβή της και στη συνεχεία χάθηκε, όπως είχε δηλώσει ο ίδιος στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής.

Εντωμεταξύ, να γίνει δεκτή η παραίτησή της από το Συμβούλιο Εμπειρογνωμόνων του ΤΑΙΠΕΔ ζητάει με επιστολή της η εξαδέλφη του πρώην υπουργού Ελένη Παπακωνσταντίνου. Η κυρία Παπακωνσταντίνου σημειώνει πως τα χρήματα στο λογαριασμό που διατηρεί στην τράπεζα HSBC είναι προϊόν νόμιμων εισοδημάτων.

 

skai.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook