Εξιτήριο από το νοσοκομείο της Νέας Υόρκης όπου νοσηλευόταν έλαβε η υπουργός Εξωτερικών των Ηνωμένων Πολιτειών Χίλαρι Κλίντον, με τους θεράποντες ιατρούς της να δηλώνουν πως προσδοκούν την πλήρη ανάκαμψη της αμερικανίδας αξιωματούχου.

«Η υπουργός Κλίντον έλαβε εξιτήριο από το νοσοκομείο αυτό το απόγευμα. Η ιατρική ομάδα [που την παρακολουθούσε] την πληροφόρησε πως πραγματοποιεί καλή πρόοδο σε όλα τα μέτωπα, και είναι βέβαιοι πως θα αναρρώσει πλήρως», ανακοίνωσε μέσω γραπτής δήλωσης ο Φίλιπ Ρέινς, αξιωματούχος του υπουργείου Εξωτερικών των ΗΠΑ.

Η κ. Κλίντον εισήχθη στο νοσοκομείο την Κυριακή, 30 Δεκεμβρίου, αφότου εντοπίσθηκε θρόμβος μεταξύ του εγκεφάλου και του κρανίου της. Η εμφάνιση του θρόμβου αποδίδεται σε μία διάσειση την οποία υπέστη η κ. Κλίντον στα μέσα Δεκεμβρίου, η οποία με τη σειρά της ήταν συνέπεια μίας προγενέστερης γαστρικής ίωσης.

Στο πλαίσιο της θεραπείας της, η κ. Κλίντον ακολούθησε θεραπευτική αγωγή που περιελάμβανε την λήψη αιμολυτικών φαρμάκων, ωστόσο, σύμφωνα με τους ιατρούς της, ο θρόμβος δεν προκάλεσε εγκεφαλικό επεισόδιο ή οιοδήποτε άλλο νευρολογικό πρόβλημα.

 

skai.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook